SON DAKİKA
Hava Durumu

Polis kontrolü ele geçirdi

Mısır polisi, asker takviyesi yapılmasının ardından Tahrir Meydanı ve çevresinde kontrolü ele geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2013 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2013 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mısır polisi, asker takviyesi yapılmasının ardından Tahrir Meydanı ve çevresinde kontrolü ele geçirdi.


 
 

Mısır'da 25 Ocak Devrimi'nin ikinci yıl dönümü kutlamaları ile geçen yıl Port Said'de yaşanan futbol faciasıyla ilgili mahkemenin verdiği idam cezaları nedeniyle başlayan olaylar beşinci gününe girereken hayatını kaybedenlerin sayısı 49'a çıktı.

Başkent Kahire'de dün 1 kişi daha hayatını kaybetti. Polis ve eylemciler arasında Tahrir Meydanı'nda yaşanan çatışmalarda onlarca kişi yaralandı.

Güvenlik güçleri, bölgeyi kontrol almak için göz yaşartıcı gaz kullanırken, göstericiler de polise taşla yanıt verdi. Ayrıca göstericiler, güvenlik güçlerine ait 2 zırhlı aracı ateşe verdi.

Edinilen bilgiye göre, 11 araçlık konvoyla gelen asker ve polisler, Nil sahil yolu ile Tahrir Meydanı'nın çevresindeki büyükelçilik binalarının olduğu bölgede göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı bomba kullandı.

Güvenlik güçleri bazı göstericileri gözaltına alırken, yüzü maskeli bazı kişiler de polise ateş açtı.

Mısır Ambulans Servisi Başkanı Muhammed Sultan AA muhabirine yaptığı açıklamada,Tahrir Meydanı yakınlarındaki hastanelere nakledilen yaralıların sayısının 34'ü bulduğunu ve bunların çoğunun gazdan zehirlendiklerini, durumu ağır hastaların ise daha büyük hastanelere kaldırıldığını söyledi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Tahrir Meydanı'nda meydana gelen çatışmalarda 13 polisin yaralandığı bildirilmişti.

49 kişi öldü

Mısır Sağlık Bakanlığı da olaylarda 49 kişinin öldüğünü ve 1400'den fazla kişinin de yaralandığını kaydetti.

Mısır'da ulusal diyalog görüşmeleri başladı


Öte yandan, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, başkent Kahire'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ulusal diyalog görüşmelerini başlattı.

Cumhurbaşkanı Mursi, ülkedeki 11 siyasi parti liderine ve 4 kanaat önderine, ülkenin son günlerde yaşadığı olaylar ve bu krizden çıkmanın yolları, Mısır'ın siyaset sahnesindeki gelişmelerini ele almak üzere görüşmelere katılması için davetiye gönderdi.

Mursi'nin başkanlığını yaptığı görüşmelere, Güçlü Mısır Partisi Başkanı Abdulmunim Ebu'l-Futuh, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Başkanı Muhammed Said el-Katatani, el-Vasat Partisi Başkanı Ebu el-Ala Mazi, Nur Partisi Başkanı Yunus Mahyun'un yanı sıra ülkede nüfuzu bulunan kanaat önderleri katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.