SON DAKİKA
Hava Durumu

Port Said 'serbest bölge' oldu

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Port Said'in serbest bölge olmasını öngören yasayı onayladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2013 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2013 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Port Said'in serbest bölge olmasını öngören yasayı onayladı.


 
 

Mısır Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, iki maddelik yeni yasanın eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek döneminde hayata geçirilen ve Port Said'i serbest bölge olmaktan çıkaran yasayı iptal ettiği kaydedildi.

Mısır'da süren ''sivil itaatsizlik'' eylemlerinin 12. gününde Port Said'in resmen ve yeniden serbest bölge olduğu açıklandı.

Mısır Şura Meclisi, 24 Şubat Pazar günü Port Said'in yeniden serbest bölge olması yönünde hükümete bir yasa teklifi sunmuştu. Mısır Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan bu karar, siyasi gözlemcilere göre 12 gündür sivil itaatsizlik eylemlerinin yaşandığı bölgede, olayların yatışması için bir mesaj niteliği taşıyor.

Bu kararla birlikte,  Süveyş Kanalı gelirlerinden 400 milyon cüneyh (60 milyon dolar) Port Said, İsmailiye ve Süveyş illerinin kalkınması için tahsis edileceği belirtiliyor.

Süveyş Kanalı'nın Port Said, Süveyş ve İsmailiye kentleri son birkaç haftadır şiddet olaylarına sahne olmuştu. Çıkan olaylarda 52 kişinin ölmesi üzerine Cumhurbaşkanı Mursi söz konusu 3 kentte olağanüstü hal ilan etmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.