SON DAKİKA
Hava Durumu

Portekiz'in yeni Cumhurbaşkanı Sousa

Portekiz'de oyların yaklaşık yüzde 53'ünü alan bağımsız aday Marcelo Rebelo de Sousa ilk turda Portekiz Cumhurbaşkanı seçildi.   &

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2016 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2016 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Portekiz'in yeni Cumhurbaşkanı Sousa
Portekiz'de oyların yaklaşık yüzde 53'ünü alan bağımsız aday Marcelo Rebelo de Sousa ilk turda Portekiz Cumhurbaşkanı seçildi.
 

 

Portekiz İçişleri Bakanlığının açılan sandıkların yüzde 96'sına göre verdiği rakamlarda oyların yüzde 52,89'unu alan Sousa, ilk turda Portekiz Cumhurbaşkanı seçildi. 1948 Lizbon doğumlu Sousa, 1974 yılından bu yana üyesi olduğu sağ görüşlü Sosyal Demokrat Parti'nin (PSD) kısa bir dönem (1981-1983) liderliğini de yaptı. 1989 yılından itibaren Lizbon Üniversitesi Hukuk Fakültesinde ders veren Sousa, son 15 yılda devlet televizyonu RTP ve TVI'da yaptığı siyasi analiz programları sayesinde ülkede popüler bir isim oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimine bağımsız aday olarak giren, seçim kampanyası süresince PSD'den veya iş adamlarından hiçbir maddi yardım kabul etmeyen Sousa, miting yerine halk arasında sokaklarda dolaşarak yürüttüğü seçim kampanyası giderlerinin tamamını kendisi karşıladı. Bu arada Sousa'nın ardından en fazla oyu azınlık hükümeti ile iktidarda olan Sosyalist Parti'nin adayı Antonio Sampaio da Novoa (yüzde 22,1) aldı. Aşırı sol görüşlü olan ve şu an hükümete dışarıdan destek veren "Sol Bloğu" partisinin adayı Marisa Matias'ın yüzde 9,97 oranı ile en çok oy alan 3. aday olması ülkesinde "süpriz bir sonuç" olarak değerlendirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.