SON DAKİKA
Hava Durumu

Rakka için 'PYD/PKK tehdidi' uyarısı

Suriye askeri muhalefeti, Rakka'yı DEAŞ'tan kurtaracak ana aktörün PYD/PKK değil ÖSO olması gerektiği uyarısında bulundu.  

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2017 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2017 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Rakka için 'PYD/PKK tehdidi' uyarısı
Suriye askeri muhalefeti, Rakka'yı DEAŞ'tan kurtaracak ana aktörün PYD/PKK değil ÖSO olması gerektiği uyarısında bulundu.
 

İsviçre'nin Cenevre kentinde 4. turu düzenlenen Suriye görüşmelerine katılan askeri muhalifler, Rakka'yı terör örgütü DEAŞ'tan temizleme misyonunun PYD/PKK'ya verilmesinin tehlike olacağını belirterek, operasyonun Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından düzenlenmesi gerektiğini söyledi.


İsviçre'nin Cenevre kentinde Birleşmiş Milletler gözetiminde devam eden Suriye görüşmelerine katılan Suriye askeri muhalefetinin temsilcileri, AA'ya değerlendirmelerde bulundu.


ÖSO komutanlarından Faiz Esmer, dün Halep'in doğusunda Münbiç’e ilerleyen rejim güçlerinin, ÖSO kontrolündeki Bab’ı güneyden kuşattığını anımsattı. Esmer, "PYD ve rejim, Fırat Kalkanı Harekatı'nın Rakka'ya ulaşmasının önünde set oluşturdu. PYD ve rejim arasında Rakka operasyonu konusunda bir anlaşma var. Rusya'nın da desteği var." ifadelerini kullandı.


Rejimin Halep'in doğu kırsalında Deyr Hafır, Meskene ve Tabaka bölgelerinden Rakka'ya doğru ilerlemeye çalışacağını belirten Esmer, şunları kaydetti:


"Rejim, çölden, Tedmur tarafından da ilerlemeye çalışacak. PYD ise zaten Rakka'nın kuzeydoğu ve kuzeybatısından ilerlemeye çalışıyor. Bu şekilde, PYD ve rejim hem kuzeyden hem batıdan hem güneyinden Rakka'ya saldırma olanağına sahip. TSK destekli ÖSO, Rakka'ya Telabyad üzerinden girecekse, bir koridor açılacak. Bu durumda PYD ile koordinasyon olması gerekecek. Rejim de Rakka'ya gideceği için, rejimle de koordine olması gerecek. Bu da ÖSO'yu zor durumda bırakacak."



"PYD/PKK, Rakka'yı çıkmaza sokar"

ÖSO bünyesindeki Güney Cephesi (Ec-Cephe ec-Cenubiye) temsilcisi Hasan İbrahim, Bab’ın DEAŞ'tan temizlenmesinin teröre karşı mücadelede örnek teşkil ettiğini söyledi.


İbrahim, "İnşallah TSK ve ÖSO arasındaki işbirliği Rakka’ya taşınır. DEAŞ’ı Suriye’den tamamen çıkarırız." ifadelerini kullandı.


PYD/PKK‘nın Rakka’ya tek başına saldırmasının tehlikeli olacağına dikkati çeken İbrahim, "PYD'nin Rakka’ya olası bir saldırısı kentteki durumları çıkmaza sokar. Çünkü bölgedeki Arapları yok sayamazsın. Sonuç olarak PYD'nin kente girmesi çok kötü bir etki yaratır ve sorunu daha da derinleştirir." diye konuştu.



"Uluslararası toplum, ÖSO'ya destek vermeli"

Rahman Kolordusu (Feylaku'ş Rahman) siyasi sorumlusu Vael İlvan da Bab'ın DEAŞ'ın en fazla terör ihraç ettiği bölge olduğunu belirterek, şu tespitte bulundu:


"Bab aslında Suriye’nin kuzeyinin terörden temizlenmesi konusunda yakalanmış bir fırsattır. Rakka’nın temizlenmesi Bab’ın temizlenmesiyle başlar. Uluslararası toplumun terörle mücadelede ÖSO'ya destek vermesi gerekiyor. Terörle mücadelede en büyük ve önemli rolü oynayan ÖSO'dur. Öte yandan terörün büyük destekçisi de Beşşar Esed’dir. Terörle mücadelede ona güvenilmez."



"Bab, moral kaynağımız oldu"

Askeri muhalif gruplardan Şam Kolordusu (Feylaku'ş Şam) temsilcisi Heysem Rahman da "Bab’ın alınması bekleniyordu aslında. Ama süreç zorlu oldu. Bab’ın alınası bizim moral kaynağımız oldu. Bab'n alınması, bu kadar toprağın Türkiye'nin desteği olmadan DEAŞ'tan temizlenemeyeceğinin ispatı oldu." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.