SON DAKİKA
Hava Durumu

Rice'tan 'isimlik' tepkisi

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Susan Rice, Güvenlik Konseyi'nde ''Filistin devleti'' yazan metal isimliğe tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2013 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2013 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Susan Rice, Güvenlik Konseyi'nde ''Filistin devleti'' yazan metal isimliğe tepki gösterdi.


 
 

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), gerçekleştirilen oturumda Ortadoğu'daki gelişmeler ve İsrail-Filistin sorununu ele aldı.

Toplantıda Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki de İsrail'in yeni yerleşim yeri kararı ve bölgedeki son gelişmelere ilişkin Güvenlik Konseyi üyelerine hitap etti.

Oturumda söz alan ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Susan Rice, BM Genel Kurulu'nda Filistin'in statüsünü ''üye olmayan gözlemci devlet'' olarak değiştiren karara rağmen ABD'nin Filistin'in statüsüne ilişkin tutumunun değişmediğini söyledi.

Rice, ''Bize göre, BM'de 'Filistin Devleti'ne atıf yapılması ya da Güvenlik Konseyi'ne üzerinde 'Filistindevleti' yazan isimlik konması veya toplantı çağrılarında bu ibarenin kullanılması Filistin'in devlet olduğu anlamına gelmez'' diye konuştu.

O isimliği güç kullanarak yazdırmadık

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ise toplantının ardından yşaptığı açıklamada, ''Biz o isimliği oraya güç kullanarak yazdırmadık. Bu, BM Genel Kurulu kararının bir sonucu. Bütün BM üyelerinin 29 Kasım'da alınan karara saygı göstermesini istiyoruz. Lehte ya da aleyhte oy kullanmak karara saygı göstermemeyi gerektirmez'' ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.