SON DAKİKA
Hava Durumu

Romanya ayakta! Hükümet politikaları memnun etmiyor...

Romanya’nın başkenti Bükreş’te, büyük çoğunluğunu Avrupa ülkelerinde yaşayan Romanya vatandaşlarının oluşturduğu on binlerce ki

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2018 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2018 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Romanya ayakta! Hükümet politikaları memnun etmiyor...
Romanya’nın başkenti Bükreş’te, büyük çoğunluğunu Avrupa ülkelerinde yaşayan Romanya vatandaşlarının oluşturduğu on binlerce kişi önceki akşam hükümetin politikalarını eleştiren bir gösteri düzenledi.
Başkentteki Zafer Meydanı’nda toplanan göstericiler, hükümetin kısa süre önce hazırladığı yargı reformunu ve yolsuzluk skandallarında adı geçen isimlerin hükümette olması dolayısıyla iktidardaki Sosyal Demokrat Parti’yi (PSD) protesto etti. Zaman zaman polisle çatışmaların yaşandığı gösteride 455 kişi yaralandı.
Cumhurbaşkanı eleştirdi
Sosyalist hükümete karşıt görüşleriyle bilinen Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, polisin uyguladığı yoğun şiddeti kınadı. Polis sözcüsü Georgian Enache ise izinsiz gösteri düzenleyen eylemcilerin, protestonun düzenlendiği Zafer Meydanı’nı terk etmeleri konusunda defalarca uyarıldığını söyleyerek uygulanan şiddeti savundu. Olaylarda üç gazeteci de hafif şekilde yaralandı. Avusturya merkezli ORF kanalı, gösterileri görüntüleyen kanal çalışanı bir kameramanın biber gazı kapsülüyle kafasından yaralandığını duyurdu. Bükreş’teki gösterilerle eş zamanlı olarak diğer kentlerde de küçük çaplı hükümet karşıtı protestoların düzenlendiği aktarıldı.
'15 yıldır aynı'
42 yaşındaki Daniel Ostafi, 15 sene önce çocukları için daha iyi bir gelecek umuduyla kamyon şoförü olarak İtalya’ya gittiğini ve Romanya’daki o zamanki kötü durumun hâlâ geçerli olduğunu söyledi. Ostafi, “Ne yazık ki (iyi bir gelecek) hâlâ mümkün değil” dedi. (Hürriyet)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.