SON DAKİKA
Hava Durumu

Ruhani; 'petrol ihracatına devam'

ABD’nin her türlü baskı ve yaptırımına rağmen petrol üretiminden ve ihracatından vazgeçmeyeceklerini açıklayan İran Cumhurbaşkanı H

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2018 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2018 18:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ruhani; 'petrol ihracatına devam'
ABD’nin her türlü baskı ve yaptırımına rağmen petrol üretiminden ve ihracatından vazgeçmeyeceklerini açıklayan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran'ın güneybatısındaki Buşehr eyaletine bağlı Aseluye kentinde 3 petrokimya projesinin açılış törenlerine katıldı.
Devlet televizyonundan yayınlanan açılış konuşmasında yaptırımlara karşın petrokimya projelerinin hayata geçirildiğini aktaran Ruhani, İran'ın ekonomik ve psikolojik savaşla karşı karşıya olduğunu belirterek "Bu savaşın ön cephesinde ekonominin yükünü omuzlayan petrol, gaz ve petrokimya sektörleri var. Düşman bize yaptırım uygulamak istediğinde bu sektörlere el uzatıyor." ifadelerini kullandı. ABD’nin yaptırımlarının İran’ın bağımsızlığını hedef aldığını dile getiren Hasan Ruhani, şöyle devam etti; "Biz bütün gücümüzle hem petrol üretimine hem de ihracata devam edeceğiz." İran Enerji Haber Ajansı SHANA Cumhurbaşkanı Ruhani'nin Aseluye'de Mercan Petrokimya Metanol Projesi, Perdis Petrokimya 3'üncü Ünitesi ve Demavend Petrokimya Santrali'nin 1'inci ünitesinin açılışını yaptığını duyurdu. Yıllık yaklaşık 62 milyon 150 bin ton petrokimya ve polimer ürünleri üreten İran'ın, yeni projelerin hizmete açılmasıyla bu alandaki üretiminin 65 milyon 550 tonu aşacağı belirtildi. ABD Başkanı Donald Trump ise kasım ayında İran’a yönelik yeni yaptırımlar devreye sokarak ülkenin petrol ihracatını tamamen engellemeyi planlıyor. (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.