SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus basınından müthiş Türkiye iddiası

Rus basınında, Rusya savunma sanayi şirketi Rosteh'in başkanı Sergey Çemezov'un, 'Türkiye'nin Rusya'dan 4 adet S-400 füze savunma sistemi batary

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2017 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2017 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Rus basınından müthiş Türkiye iddiası
Rus basınında, Rusya savunma sanayi şirketi Rosteh'in başkanı Sergey Çemezov'un, 'Türkiye'nin Rusya'dan 4 adet S-400 füze savunma sistemi bataryasını 2.5 milyar dolar karşılığında satın aldığı' açıklaması yer ardı.

Rusya ile Türkiye arasındaki S-400 uzun menzilli hava savunma füze sistemleri anlaşması nihai imza için gün sayarken, Rusya silah üreticileri konsorsiyumu “Rosteh” Başkanı Sergey Çemezov anlaşmanın düne kadar bilinmeyen son detayları da açıkladı.

Türkiye ile Rusya arasında nihai imzanın atılacağı S-400 anlaşmasının son detaylarını Kommersant gazetesine anlatan Çemezov, uzun menzilli hava savunma sisteminin tamamının net 2,5 milyar dolar olacağını ve siparişin 2019-20120 yılları arasında yerine getirileceğini duyurdu.

"YÜZDE 45'İ TÜRKİYE TARAFINDAN ÖDENECEK"

Anlaşmanın merak edilen finans bölümü hakkında da bilgi veren Rusya askeri sanayi yetkilisi Çemezov, “S-400 anlaşmasının tamamı 2,5 milyar dolar. Bunun yüzde 45 bölümü Türkiye tarafından bize ödenecek. Geride kalan yüzde 55 ise Rusya’nın Türkiye’ye açacağı kredi ile kapatılacak. İki ülke Maliye Bakanlıkları açılacak kredi hususunda da zaten anlaşmaya vardı” dedi.

Anlaşmanın içeriği hakkında de daha detaylı bilgi veren Çemezov, “2,5 milyar dolar karşılığında Türkiye bizden 4 batarya değil, 4 bölük satın alacak. Bir bölükte ise bilindiği üzere çok daha fazla batarya bulunuyor.”

Rus basınında müthiş Türkiye iddiası

"BİR NATO ÜLKESİ TARAFINDAN İLK KEZ..."  

Rusya askeri yapılanmasına göre bir hava savunma bölüğü 9 rampadan oluşuyor. 4 bölükteki batarya sayısı böylece 36 olacak. Türkiye’nin Rusya’dan alacağı 4 adet S-400 bölüğünde ise konuşlanma işlemi tamamlandığında sonra her an ateşe hazır 144 füze bulunacak. Hava savunma sistemi için ayrıca duruma göre uzun, orta ve kısa olmak üzere farklı menzile sahip ayrı yedek füzeler de alınabilecek.

Çemezov, açıklamasında S-400 anlaşmanın siyasi boyutuna da değinerek, “Şüphesiz Türkiye’nin bizden gerçekleştireceği S-400 alımı bir NATO ülkesi tarafından ilk defa yapılıyor. Zamanında Kıbrıs bizden S-300 alımı yapmıştı, ancak ada ülkesi NATO ülkesi sayılmadığı için asıl Türkiye ilk ülke olacak. Ankara’nın attığı bu adımı siyasi ve stratejik açıdan son derece önemli ve ciddi bir adım sayılıyor” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.