SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan kritik zirve ile ilgili açıklama

Moskova'da düzenlenen yıllık basın konferansı toplantısında açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Devlet Ba

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2019 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2019 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan  kritik zirve ile ilgili açıklama
Moskova'da düzenlenen yıllık basın konferansı toplantısında açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 23 Ocak'ta yapacakları zirvede ana gündem maddesinin İdlib'deki durum ile iki ülke arasındaki İdlib anlaşmasının gidişatı olacağını ifade etti.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Fırat'ın doğusunda oluşturulması gündeme gelen güvenli bölgeye ilişkin, "Türkiye dahil, Suriye’nin komşuları ve tüm tarafların güvenliğini ve çıkarlarını gözeteceğiz." ifadelerini kullandı. Söz konusu plana ilişkin sürecin Suriye'nin toprak bütünlüğü çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini belirten Sergey Lavrov, "Bunların tümüne, Suriye'de rejimin toprak bütünlüğünü en kısa süre içerisinde sağlayacağı çerçeveden bakmak gerekiyor. Bu konu elbette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir sonraki müzakereler için geldiğinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ele alınacak." diye konuştu. Lavrov, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasının önemine işaret ederek, "Ancak tekrar etmek isterim ki burada ana amaç, ABD, Türkiye ve Rusya dahil BM'nin tüm üyeleri tarafından imzalanan Suriye'nin toprak bütünlüğünün sağlanması. Bu arada elbette Türkiye dahil Suriye'nin komşuları ve bölgedeki tüm tarafların güvenliğini ve çıkarlarını gözeteceğiz." şeklinde konuştu.
ABD'NİN INF'DEN ÇEKİLECEĞİNİ AÇIKLAMASI
Lavrov, Rusya'nın Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nın (INF) güvenliğini sağlamak için çalışmaya hazır olduğunu, Washington yönetiminin Stratejik Silahların Azaltılması Antlaşması'na sorumlu şekilde yaklaşacağını umduğunu belirtti.
VENEZUELA - ABD GERİLİMİ
Lavrov, ABD'nin Venezuela'ya karşı askeri seçeneği değerlendirmesi sebebiyle alarm durumuna geçtiklerini, ABD'nin dünya çağında rejim değiştirme çabalarının devam ettiğini belirtti.
RUSYA'DA TUTUKLANAN ABD VATANDAŞI
Lavrov, Rusya'da casusluk suçlamasıyla tuutklanan ABD vatandaşı Wheelan için suçüstü yakalandığını söyledi. (hurriyet.com.tr)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.