SON DAKİKA
Hava Durumu

'Rusya, İran ve Türkiye, Suriye için garantör olmaya hazır'

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Rusya, İran ve Türkiye'nin, Suriye krizinin çözümünde garantörlük yapmaya hazır olduğunu söyledi. Rusya Savun

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2016 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2016 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Rusya, İran ve Türkiye, Suriye için garantör olmaya hazır'
Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Rusya, İran ve Türkiye'nin, Suriye krizinin çözümünde garantörlük yapmaya hazır olduğunu söyledi.
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan ile yapacağı üçlü görüşme öncesinde mevkidaşlarıyla ayrı ayrı bir araya geldi.

Dehkan ile yaptığı toplantıda konuşan Şoygu, üç ülkenin uzmanlarının Suriye çözümüyle ilgili atılacak adımlara yönelik deklarasyon hazırladığını belirtti.

Daha önce ABD ve ortaklarıyla üzerinde anlaşılan ortak adımların sahada gerçek bir etki yaratamadığı için başarısız olduğuna işaret eden Şoygu, "Rusya, İran ve Türkiye, Suriye krizinin çözümünde garantörlük yapmaya hazır." dedi.

Suriye çözümüyle ilgili yeni adımlara acilen ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Şoygu, çözüme dair deklarasyonun Rusya, Türkiye ve İran savunma ve dışişleri bakanlıkları tarafından da onaylanacağını ifade etti.

"Karlov'a terör saldırısı yapıldı"
Şoygu, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un katıldığı bir fotoğraf sergisi açılışında silahlı saldırıda öldürülmesini "terör saldırısı" olarak nitelendirdi.

Bakan Şoygu, Milli Savunma Bakanı Işık'la yaptığı toplantıda, trajik bir olay sonrasında görüştükleri için duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Bu, Büyükelçimiz timsalinde Rusya'ya karşı yapılmış terör saldırısıdır. Kapsamlı bir soruşturma yapılacağını ve suçluların bulunarak cezalandırılacağını ümit ediyoruz." dedi.

Bakan Işık'a uluslararası terörizmle mücadele ve Suriye krizinin çözümü gibi önemli konuları konuşmak üzere Moskova'ya geldiği için teşekkürlerini ileten Şoygu, "Terörle mücadelemizi sürdüreceğiz ve ortak çabalarımızla sonuç elde edeceğimize eminim." ifadelerini kullandı.AA
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.