SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'dan 'göç edin' mesajı

Suriye İnsan Hakları Ağı, Rusya'nın Suriye'de işlediği insan hakları ihlallerine dair "Grozni Katliam" raporunu yayımladı.    

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2016 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2016 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Rusya'dan 'göç edin' mesajı
Suriye İnsan Hakları Ağı, Rusya'nın Suriye'de işlediği insan hakları ihlallerine dair "Grozni Katliam" raporunu yayımladı.
 

 

Rusya'nın Suriye'deki ihlallerine ilişkin hazırlanan ve 11'inci olma özelliği taşıyan raporda, "Rusya Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyindeki (BMGK) elçisi, dışişleri bakanı ve bazı yetkililerinin ağzından Suriye'de kendisinin ve Beşşar Esed yanlısı güçlerin savaş suçu işlemediğini tekrarlıyor. Sahte fotoğraflar ve Suriye halkından olmayan sahte isimlerle, düşmanları tarafından basın üzerinden propaganda yapıldığını söylüyor. Bu, rejimin Mart 2011'den şimdiye kadar olan savunmasıyla tamamen örtüşüyor" denildi. Raporda, SNHR ekibinin, Rus misyonu ile New York'taki daimi merkezlerinde bir araya geldiği, onlardan Rus güçlerin işlediği savaş suçlarının yer aldığı raporları ciddiye almaları ve bunlar hakkında soruşturma açılması istendiği belirtilirken, 30 Eylül 2015'te daha önce kullanılmayan silahların ve uçakların sahaya girdiğine dikkat çekildi.




'GÖÇ EDİN'

Raporda SNHR Başkanı Fadıl Abdulgani'nin söz konusu ihlaller ve suçlara ilişkin açıklamalarına yer verildi. Abdulgani açıklamasında, "Rusya'nın muhaliflerin kontrolü altında bulunan bölgelerdeki Suriye toplumuna, sağlık merkezlerini hedef alarak bir mesaj vermek istediği görülüyor. Bu mesaj da sizin için güvenli bir yer veya hedef alınamayacak kırmızı bir çizgi yok dolayısıyla gitmeniz gerekiyor şeklindedir" ifadelerini kullandı. Rus bombardımanının başlangıcından bu yana 17'si Halep'te, 10'u Rakka'da olmak üzere 27 sağlık merkezinin hedef alındığı bilgisine yer verilen raporda, saldırılarda 3 çocuk, 8 kadın ve 11 sağlık çalışanının da aralarında bulunduğu 58 sivilin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.