SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'dan Türkiye'yi kızdıracak açıklama

Rusya Dışişleri Bakanlığı Dördüncü Avrupa Dairesi Başkanı Aleksander Botsan, Rusya’da PKK ve Suriye’deki YPG örgütlerini terörist olarak t

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2017 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2017 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Rusya'dan Türkiye'yi kızdıracak açıklama
Rusya Dışişleri Bakanlığı Dördüncü Avrupa Dairesi Başkanı Aleksander Botsan, Rusya’da PKK ve Suriye’deki YPG örgütlerini terörist olarak tanımadıklarını duyurdu.
Botsan, Resmi Ria Novosti haber ajansına yaptığı açıklamasında, terör örgütü PKK ile Suriye’deki uzantısı YPG’ye Rusya’nın nasıl baktığı ile ilgili soruyu yanıtladı.

"GERÇEK BU, DURUM BÖYLE"

“Rusya Federasyonu, Türkiye’deki PKK ile Suriye’deki YPG’yi terörist örgütler olarak görmüyor" diyen Botsan, "Rusya’da bu iki örgüt, resmi terör örgütü olarak kabul edilmiyor. Bu bir gerçek, durum böyle" ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

"Bunun yanı sıra terör  olaylarına karşı hassas davranıyoruz. Terör eylemi gerçekleştiren şahıslar hakkında yürütülen soruşturma sonuçlarına göre değerlendirmemizi yapıyoruz."

"RUSYA VE TÜRKİYE SURİYE'DE TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ DESTEKLİYOR"

Botsan ayrıca Rusya ile Türkiye arasında son aylarda yürütülen Suriye’deki yakın işbirliği hakkında da konuşarak “Rusya ile Türkiye Suriye toprak bütünlüğünü destekliyor” dedi.



Kaynak: mynet.com
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.