SON DAKİKA
Hava Durumu

Savaşın çocuklarına İHH'dan  yardım eli

İNSAN HAK VE HÜRRİYETLERİ (İHH) İNSANİ YARDIM VAKFI TARAFINDAN ÇADIRLARDA YAŞAYAN ÇOCUKLARA, 20 BİN ÇİZME, 22 BİN PANDUF VE 22 BİN KAZAK DAĞITIMI YAPILDI. (MEHMET ALİ DAĞ/AZEZ-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2019 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2019 20:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Savaşın çocuklarına İHH'dan  yardım eli
Suriye'de savaş mağduru çocuklara İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 20 bin çizme, 22 bin panduf ve 22 bin kazak dağıtıldı. Suriye Babuselam Koordinatörü Hasan Aksoy, “Yardımlarını bizlere ulaştıran tüm Türkiye halkına buradan teşekkür ediyoruz” dedi.
İHH İnsani Yardım Vakfı, Halep'in Azez ilçesi kırsalında bulunan Reyyan, Babuselam, Şemmarin, Siccu ve dağınık çadır kentlerde yaşayan savaş mağduru çocuklara 20 bin çizme, 22 bin panduf ve 22 bin kazak dağıtımı gerçekleştirdi. Vakıf, “Sıcacık Bir İyilik” sloganıyla dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaşarak hayırseverlerin yardımlarını mazlum ve mağdurlara ulaştırıyor. Bu kapsamda iç savaşın sürdüğü Suriye'de kış çalışmalarını sürdüren İHH, çocuklar için kazak, panduf ve çizme dağıtımını gerçekleştirdi. Bölgede aralıksız yağan yağmurlarla birlikte çok sayıda kampta sel meydana geldi. Ailelerin acil olarak battaniye, kışlık kıyafet, soba, yakacak ve gıda ihtiyacı bulunuyor.
“MİNİK AYAKLAR ÜŞÜMESİN”
Yardımlar hakkında açıklama yapan Suriye Babuselam Koordinatörü Hasan Aksoy, “Bu yıl bölgede son dönemlerin en sert kışı yaşanıyor. Birçok çadır kullanılmaz hale geldi. Bu soğuk havadan en çok etkilenen çocuklar oldu. Bu çocuklarımızın minik ayakları üşümesin diye pandof ve çizme dağıttık. Ayrıca İHH olarak selden etkilenen ailelerin eksiklerini tamamlamaya çalışıyoruz. Yardımlarını bizlere ulaştıran tüm Türkiye halkına buradan teşekkür ediyoruz” dedi. Ailelerin acil olarak battaniye, kışlık kıyafet, soba, yakacak ve gıda ihtiyacı olduğunu belirten Aksoy, ”Bu ihtiyaç malzemelerini de bağışçılarımızın destekleriyle en kısa zamanda temin ederek savaş mağduru ailelere ulaştırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.