SON DAKİKA
Hava Durumu

Siber: 'Türkiye yanımızdadır'

KKTC Meclis Başkanı Siber, "Türkiye her zaman olumlu mesajlar vermiştir, şu anda da müzakereleri destekliyor ve çözüm yönünde atılacak her adı

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2016 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2016 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Siber: 'Türkiye yanımızdadır'
KKTC Meclis Başkanı Siber, "Türkiye her zaman olumlu mesajlar vermiştir, şu anda da müzakereleri destekliyor ve çözüm yönünde atılacak her adımı atıyor. Türkiye yanımızdadır, desteği büyüktür" dedi.
 

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Meclis Başkanı Sibel Siber, Türkiye’nin Kıbrıs müzakerelerinde çözüme destek veren, açık ve net bir tavır sergilediğini belirterek, "Türkiye her zaman olumlu mesajlar vermiştir, şu anda da müzakereleri destekliyor ve çözüm yönünde atılacak her adımı atıyor. Türkiye yanımızdadır, desteği büyüktür" dedi. Ada'da devam eden çözüm arayışlarını, “Çözüm teknik bir konudur, masada yapılır. Çözümü liderler yapar ama barışı halklar yapar” sözleriyle ifade eden Siber, çözümün ardından gelen barış sürecinde, iki toplumun birbirini kabul etmesi kadar, Kıbrıs Türklerinin güvenliğinin de önemli olduğunu vurguladı. Siber, “Türkiye’nin garantisi bizim için bir güvendir, bu konuda Kıbrıs Türk halkının duruşu nettir. Türkiye’nin garantörlüğünün olmayacağı bir çözümü Kıbrıs Türk halkı kabul etmeyecektir” diye konuştu.

 

"ÜLKEMİZE ACI GETİRMESİNİ İSTEMİYORUZ" 


Siber, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Ada'ya ve Türkiye'ye yaptığı ziyaretler ile AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin Ankara ziyaretinde "Kıbrıs sorununun çözümünde hepimizin ortak çıkarları var" sözlerini de değerlendirdi. Kıbrıs konusuna uluslararası ilginin yüksek olduğunu söyleyen Siber, Türkiye, Yunanistan ve İngiltere'nin Kıbrıs'ta garantör ülkeler olduğunu hatırlatarak, “Kıbrıs sorunu uluslararası bir sorun. Üç garantör ülke var. Artık dünyada enerji de çok önemli. Akdeniz’de bulunan enerji yatakları da Kıbrıs'a ilgi duyulmasında etkili. Biz bu enerji yataklarının ülkemize, bölgemize acı getirmesini istemiyoruz” diye konuştu. Her ülkenin kendi halkının sorunların çözüme karar vermesi gerektiğini kaydeden Siber, "Referandumda halkımız karar verecektir. Bir başka ülke Kıbrıs konusuyla kendi çıkarları doğrultusunda ilgilenebilir ama Kıbrıs Türk halkının vereceği karar çok önemlidir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.