SON DAKİKA
Hava Durumu

'Sivil yönetime darbe girişimi kabul edilemez'

Sırbistan Başbakan Yardımcısı Ljajic, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstererek, "21. yüzyılda askerin sivil yö

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2016 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2016 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Sivil yönetime darbe girişimi kabul edilemez'
Sırbistan Başbakan Yardımcısı Ljajic, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstererek, "21. yüzyılda askerin sivil yönetime darbe girişimi kabul edilemez." dedi.
 

 

Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve Ticaret, Turizm ve Telekomünikasyon Bakanı Rasim Ljajic, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstererek, "21. yüzyılda askerin sivil yönetime darbe girişimi kabul edilemez." dedi. Ljajic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki darbe girişiminin ülkenin ekonomik ve sosyal gelişimini etkileyebileceğini belirterek, Sırbistan'ın, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da ikili ilişkilerin gelişmesi ve yeni projelerin hayata geçirilmesi için çalışmaya devam edeceğini söyledi.Darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Ljajic, "21. yüzyılda askerin sivil yönetime darbe girişimi kabul edilemez. Darbe girişimi istenilen sonuca ulaşsaydı, Türkiye'nin bugüne kadar gösterdiği gelişim gerilerdi." ifadelerini kullandı. Ljajic, Türkiye'de yaşanan olayların, insan haklarına saygı duyulması gerektiğini bir kez daha gösterdiğine işaret ederek, Türkiye'nin ekonomik ve siyasi anlamda ilerlemeye devam etmesi için "darbe girişimi sonrası süreç" olarak nitelendirdiği bu zaman diliminin demokratik adımlar çerçevesinde devam etmesi gerektiğini vurguladı.



"TÜRKİYE İLE  İKİLİ İŞBİRLİĞİ DEVAM EDECEK"

Sırbistan'ın Türkiye ile ekonomik alanda son derece iyi bir işbirliği yürüttüğüne dikkati çeken Ljajic, "Geçtiğimiz yıl çok iyi işler yaptık. Bu yıl da aynı sonuçları bekliyoruz. Yaşananlar, iki ülke arasındaki ticaret ve tarım alanlarındaki iş birliğini etkilememeli." dedi.



"DARBE GİRİŞİMİ TATİLCİLERİ ÇOK AZ ETKİLEDİ"

Darbe girişiminin ardından Sırbistan'dan Türkiye'ye giden turistleri Türkiye'de ilan edilen olağanüstü hal konusunda bilgilendirdiklerini aktaran Ljajic, kararları nihayetinde bireylerin verdiğine değindi. Ljajic, edindiği bilgilere göre Sırbistan'dan Türkiye'ye seyahat edecek tatilcilerin çok azının seyahat planlarını iptal ettiğini belirterek, "Bugün 110 kişilik bir turist grubu Türkiye'ye gidecek. Toplamda ise sadece iki uçuş iptal edildi." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.