SON DAKİKA
Hava Durumu

Soydaş siyasette 'DOST' sesi

Hak ve Özgürlükler Hareketi’nden ihraç edilen Lütfi Mestan, "Yeni partimizin adı Sorumluluk Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar Partisi ola

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2016 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2016 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Soydaş siyasette 'DOST' sesi
Hak ve Özgürlükler Hareketi’nden ihraç edilen Lütfi Mestan, "Yeni partimizin adı Sorumluluk Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar Partisi olacak" dedi.
 

 

Bulgaristan’da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisinden ihraç edilen HÖH eski Genel Başkanı Lütfi Mestan, yeni bir parti kuracağını açıkladı. Mestan, NOVA TV adlı özel televizyon kanalında yaptığı açıklamada, "Yeni partimizin adı Sorumluluk Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar Partisi (DOST) olacak" dedi. Yakında kuruluş toplantısı gerçekleştirilecek partinin Avrupa ve Atlantik değerlerini ve liberal değerleri esas alacağını kaydeden Mestan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha projemizin anonsunu yapmadan bizi kötülemeye çalıştılar. Beni hain ve casus ilan ettiler. Bize karşı devletin güvenlik mekanizmalarını harekete geçirmeyi denediler. Ancak ben daha da dayanırım, beni korkutamazlar." Bulgaristan’daki siyasetin böylesi bir siyasi oluşuma ihtiyaç duyduğunu, son günlerde il il gezdiği ülkede karşılaştığı insanların önemli bir bölümünün mevcut siyasi partiler tarafından temsil edilmediklerini düşündüğünü anlatan Mestan, "Yeni partimiz daha kurulmadan, 'Türk' ya da 'İslamcı' olarak tanıtılması klişelerin ötesine gitmez" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.