SON DAKİKA
Hava Durumu

'Soykırım işbirlikçisi' Fransız subayların isimleri açıklandı

Ruanda hükümeti, 1994 yılında 800 binden fazla kişinin ölümüne yol açan soykırımda rol aldığı iddia edilen 22 Fransız üst rütbeli subayın

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2016 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2016 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Soykırım işbirlikçisi' Fransız subayların isimleri açıklandı
Ruanda hükümeti, 1994 yılında 800 binden fazla kişinin ölümüne yol açan soykırımda rol aldığı iddia edilen 22 Fransız üst rütbeli subayın ismini açıkladı.
 

Ruanda Ulusal Soykırımla Mücadele Komisyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Fransız subaylarının soykırım suçunun faili ve işbirlikçisi oldukları" ileri sürüldü. Fransa'nın doğrudan suçlandığı açıklamada, "Soykırıma neden olan kişilerle ilgili dava açmayarak ve soruşturmayı sonuçlandırmayarak soykırımın sorumluluğunun örtbas edilmeye çalışıldığı" iddia edildi.Açıklanan listede emekli Genelkurmay Başkanı Jacques Lanxade ile yine emekli generaller Christian Quesnot, Jean-Pierre Huchon ve Jean-Claude Lafourcade'ın isimleri de yer alıyor. Fransız üst rütbeli subaylar, soykırımı yapanları eğitmek ve silah ile cephanelik tedarik etmekle suçlanıyor.Ruanda'da 1994'te dönemin Devlet Başkanı Juvenal Habyarimana'nın uçağının düşürülmesi sonucu ölmesinin ardından Hutular, olaydan Tutsileri sorumlu tutmuş ve Simbikangwa da azınlıktaki Tutsilere karşı saldırı başlatan grupların başında yer almıştı. Ruanda'da 100 gün süren katliamda 800 binden fazla Tutsi hayatını kaybetmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.