SON DAKİKA
Hava Durumu

Suriye'deki iç savaş!

Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları DAEŞ kontrolündeki Hisyan petrol kuyusu ve çevresini bombaladı. Deyrizor'daki yerel aktivistlerden Ebu

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Suriye'deki iç savaş!
Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları DAEŞ kontrolündeki Hisyan petrol kuyusu ve çevresini bombaladı. Deyrizor'daki yerel aktivistlerden Ebu Hüseyin el Deyri "DAEŞ zayıfladı. Örgüt gücünü tekrar toparlamak için genel seferberlik ilan etti" dedi.

 

 

 

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının, terör örgütü DAEŞ'in Deyrizor kentine bağlı Ebu Kemal ilçesinde bulunan Hisyan petrol kuyusu ve çevresini bombaladığı bildirildi.AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, ülkenin doğusundaki Irak sınırında yer alan Deyrizor'a bağlı Ebu Kemal ilçesindeki Hisyan petrol kuyusu ve çevresindeki bölgelere saldırdı.Petrol kuyusu ve çevresinde büyük maddi hasar ve DAEŞ saflarında büyük kayıpların meydana geldiğini belirten kaynaklar Deyrizor kenti ve askeri havaalanı çevresinde rejim ile DAEŞ arasındaki çatışmalarda iki tarafta da kayıplar olduğunu aktardı.

"DAEŞ zayıfladı"

Deyrizor'daki yerel aktivistlerden Ebu Hüseyin el Deyri, terör örgütü DAEŞ'in lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin örgüt üyelerinin Haseke kentine bağlı Şeddadi ilçesinin kontrolünü terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'den tekrar geri almak için genel seferberlik ilan ettiğini söyledi.Örgüt liderinin üyelerini Şeddadi'ye yönlendirdiğini vurgulayan Deyri, ''DAEŞ zayıfladı. Örgüt gücünü tekrar toparlamak için genel seferberlik ilan etti. DAEŞ Haseke'nin güneyinde koalisyon güçlerinin saldırılarında ciddi güç kaybetti'' dedi.DAEŞ üyelerinin Deyrizor çevresinde Bağdadi'nin mesajını iletmek için köy ve beldeleri dolaştığını aktaran Deyri, koalisyon güçlerinin Deyrizor, Ebu Kemal ve Şeddadi çevresinde DAEŞ merkezlerini bombaladığını ifade etti.Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ile şiddetli çatışmaların ardından DAEŞ 25 Şubat'ta Haseke'nin Şeddadi ilçesinden çekilmişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.