SON DAKİKA
Hava Durumu

'Suriye'ye ABD askeri' senaryosu yok

ABD Başkanı Obama, "kimyasal silah"ın doğrulanması durumunda kanıtı paylaşacaklarını belirtirken, "Suriye'ye ABD askeri gönderilmesini i

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2013 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2013 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
ABD Başkanı Obama, "kimyasal silah"ın doğrulanması durumunda kanıtı paylaşacaklarını belirtirken, "Suriye'ye ABD askeri gönderilmesini içeren bir senaryo öngörmüyorum" dedi.


 
 

Kosta Rika'yı ziyaret eden ABD Başkanı Barack Obama, başkent San Jose'da Devlet Başkanı Laura Chinchilla ile düzenlediği ortak basın toplantısında Suriye'ye ilişkin soruları da yanıtladı.

Obama, bir soru üzerine, Suriye'deki rejiminin sistematik biçimde kimyasal silah kullandığının doğrulanması durumunda, bu kanıtı uluslararası toplumla paylaşacaklarını, kimyasal silah kullanımının tüm dünyayı ilgilendiren bir sorun olduğunu belirtti.

Esed rejiminin kimyasal silaha başvurduğu yönünde daha fazla kanıt elde edildiği takdirde ABD'nin tutumunun ne olacağının sorulması üzerine Obama, Amerikan kara kuvvetlerinin bölgeye gönderilmesini içeren bir senaryo öngörmediğini, bölgedeki diğer liderlerin de bu görüşü paylaştığını kaydetti.

Obama, bu konuda "dikkatli hareket edilmesi gerektiğini" özellikle vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.