SON DAKİKA
Hava Durumu

Telefonun şifresini unutan adama 6 ay hapis cezası

Birleşik Devletler'de polis çevirmesi sırasında üzerinde esrar ve silahla yakalanan bir adam, işlediği suç

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2018 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2018 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Telefonun şifresini unutan adama 6 ay hapis cezası
Birleşik Devletler'de polis çevirmesi sırasında üzerinde esrar ve silahla yakalanan bir adam, işlediği suçlar nedeni ile değil, mahkemede telefon kilidini unuttuğunu söylediği için 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
21 Haziran günü park yerinden çıkarken diğer araçlara yol vermeyen William Montanez, Florida polisinin dikkatini çekti ve trafik polisleri tarafından durduruldu. Polisler, Montanez’in aracında arama yapmak istediler fakat Montanez bunu reddetti. Bunun üzerine bir narkotik köpek, araçta suç teşkil eden bir kanıt bulmak için aracı incelemeye başladı. Narkotik köpeği araçta 4.5 gram esrar ve küçük bir miktar THC yağına ek olarak Montanez’in annesine ait olduğu iddia edilen bir silah ve iki adet cep telefonu buldu. Telefonlardan birinin ekranında ‘Aman tanrım, onu buldular mı?’ şeklinde bir mesaj yer alıyordu. Mesajı gören polisler Montanez’den telefon kilidini açmasını istediler fakat Montanez bu talebi reddeti ve kendini mahkemede buldu.


Polis, ‘20 gramdan az esrar bulundurmak’ ve ‘uyuşturucu araç-gereçleri bulundurmak’ suçlarına kanıt taşıdığı gerekçesiyle telefonlar için arama emri çıkardı. Tuhaf olan nokta şu ki; Montanez uyuşturucunun kendisine ait olduğunu zaten kabul etmişti. Bu noktada polisin ekstra bir kanıt toplama ihtiyacı bulunmuyordu. Montanez, mahkemenin telefon kilidini açma talebini şifreleri unuttuğunu öne sürerek reddetti. Bunun üzerine mahkeme, Montanez’in mahkemenin emrine karşı geldiğini öne sürerek 180 gün hapis cezasına çarptırdı. Yani bir başka deyişle Montanez, uyuşturucu bulundurduğu ya da silah taşıdığı için değil, telefon kilidini açmadığı için cezalandırıldı.

Kararın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Montanez’in avukatı Patrick Leduc, ‘’Sizi uyuşturucu, silah ya da herhangi bir sebeple tutuklarlarsa etrafınızda bulunan elektronik cihazlarınız için de arama emri çıkarıp arayabiliyorlar. Eğer, kişisel bilgilerinizi korumak istediğinizden, telefonu açmak için gerekli bilgileri vermezseniz sizi hapse atıyorlar.’’  dedi. (webtekno)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.