SON DAKİKA
Hava Durumu

TİKA'dan Kamerun'a spor desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Kamerun’un Başkenti Yaounde’deki devlet okuluna futbol,basketbol, voleybol ve hentbol sahaları yaptı. ( TİKA - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2016 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2016 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TİKA'dan Kamerun'a spor desteği
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Kamerun’un Başkenti Yaounde’deki devlet okuluna futbol,basketbol, voleybol ve hentbol sahaları yaptı.
 

 

TİKA'dan yapılan açıklamada, kurumun Kamerun'da proje faaliyetlerine devam ettiği belirtilerek, Kamerun Temel Eğitim Bakanlığı’nın talebi doğrultusunda Yaounde’de bulunan Bastos Devlet Okulu’na spor sahaları tesis edildiği ifade edildi.TİKA Yaounde Koordinatörü Dr. Alparslan Çevik, TİKA’nın Kamerun’da eğitim faaliyetlerinin her geçen gün arttığını vurgulayarak, Bastos Devlet Okulu’nun Yaounde’nin en önemli okullarından biri olduğunu belirtti. Futbol, basketbol, voleybol ve hentbol sahaları yapılan okulda 5 bin öğrencinin İngilizce ve Fransızca dillerinde öğrenim gördüğünü aktaran Çevik, talebin yerine getirilmesinin Bakanlık yetkililerince memnuniyetle karşılandığını kaydetti. Kamerun Gençlik Bakanlığı’na bağlı Gençlik Eğitim Merkezlerinde de bazı projelerin başlatılacağı bilgisini veren Çevik, Yaounde’de Kadın ve Aile Eğitim Merkezi'nin de TİKA tarafından inşa edileceğini sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.