SON DAKİKA
Hava Durumu

Trump New York saldırganının idam edilmesini istedi

ABD Başkanı Trump, daha önce Guantanamo hapishanesine gönderilmesini istediği New York saldırganı için idam cezası istedi. ABD Baş

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2017 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2017 20:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Trump New York saldırganının idam edilmesini istedi
ABD Başkanı Trump, daha önce Guantanamo hapishanesine gönderilmesini istediği New York saldırganı için idam cezası istedi.

ABD Başkanı Donald Trump, New York'ta kullandığı kamyoneti bisiklet yolunda insanların üzerine sürerek 8 kişinin ölümüne neden 29 yaşındaki Özbek asıllı Sayfullo Saipov adlı saldırganın idam edilmesini istedi. Trump, Twitter hesabından "New York teröristi odasına DEAŞ bayrağı asmak istedi. 8 kişiyi öldürdü, 12 kişiyi yaraladı. Ölüm cezasına çarptırılmalı." paylaşımında bulundu. "New York teröristini" Guantanamo hapishanesine göndermek istediğini ancak bu sürecin çok daha uzun süreceğini belirten Trump, "İşlediği korkunç suç için uygun bir seçenek daha var, hızlı hareket etmeliyiz. İdam cezası." ifadesini kullandı.

"CADILAR BAYRAMI"NDA SALDIRI GERÇEKLEŞTİ

Saldırının ardından polis tarafından karnından vurulan ve hastaneye kaldırılan Saipov, ilk ifadesinde terör örgütü DEAŞ videolarından esinlendiğini ve saldırıyı yaklaşık bir yıldır planladığını, caddelerin daha kalabalık olacağı düşüncesiyle "Cadılar Bayramı" olarak bilinen günde saldırıyı gerçekleştirdiğini söylemişti. Daha sonra, tekerlekli sandalyede mahkemeye çıkarılan Sayfullo Saipov'a, şiddet eylemi gerçekleştirmek, terör örgütü DEAŞ'a materyal temin etmek ve motorlu araçlara zarar vermek suçları isnat edilmişti. Dünya Ticaret Merkezi yakınında geçen pazartesi günü kiralık bir kamyoneti bisiklet yolunda insanların üzerine süren saldırgan 8 kişinin ölümüne, 12 kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Özbek asıllı Sayfullo Saipov olduğu belirlenen saldırgan, bir okul aracına çarptıktan sonra kamyonetten inerek olay yerinden kaçmaya çalışırken polis tarafından karnından vurularak gözaltına alınmıştı. Saldırıda hayatını kaybeden 8 kişiden 5'inin Arjantinli turist, birinin Belçika, ikisinin ise ABD vatandaşı olduğu açıklanmıştı.

 

DEAŞ: “NEW YORK SALDIRGANI BİZİM ASKERİMİZDİ”

Terör örgütü DEAŞ, New York’ta 8 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırganın örgüt üyesi olduğunu açıkladı.  Terör örgütü DEAŞ, New York saldırganının örgütün bir “askeri” olduğunu açıkladı. New York Şehri Polis Teşkilatı, New York saldırganının ele geçirilen notlarında “DEAŞ sonsuza dek sürecek” yazdığını belirtilmişti. Saldırgan hastanede saldırıya ilişkin ifade verdiğinde, saldırıyı DEAŞ adına işlediğini kabul etmiş ve sorgusu esnasında odaya DEAŞ bayrağı asılmasını istemişti. Zanlı, saldırıyı yaklaşık 1 yıldır planladığını ve sivillere maksimum zararı vermeyi amaçladığını söylemişti. Özbekistan asıllı 29 yaşındaki Sayfullo Saipov'un, New York kentinde bisiklet yoluna girerek aracını yayaların üzerine sürmesi sonucu 8 kişi hayatını kaybetmişti.(AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.