SON DAKİKA
Hava Durumu

Trump Türkiye'yi tehdit etti!

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2018 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2018 20:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Trump Türkiye'yi tehdit etti!



ABD Başkanı Donald Trump, ev hapsine alınan ABD'li rahip Andrew Brunson'un serbest bırakılmaması durumunda Türkiye'ye yaptırım uygulanacağını söyledi. Benzer bir tehdit, Başkan Yardımcısı Pence'ten de geldi.



ABD Başkanı Donald Trump, tutuklu yargılandığı davada tahliye edilerek ev hapsine alınan ABD'li rahip Andrew Brunson'un serbest bırakılmaması durumunda Türkiye'ye yaptırım uygulanacağını söyledi. Twitter hesabından açıklama yapan Trump, "Amerika Birleşik Devletleri, büyük bir Hıristiyan, aile adamı ve harika bir insan olan Pastor Andrew Brunson'ı uzun süredir tutuklu yargılayan Türkiye'ye büyük yaptırımlar uygulayacak. Brunson büyük acı çekiyor. Bu masum inanç adamı hemen serbest bırakılmalı!" dedi.
BİR TEHDİT DE YARDIMCISINDAN: TÜRKİYE'YE ÖNEMLİ YAPTIRIMLAR UYGULARIZ"

Trump'ın Yardımcısı Mike Pence de, Trump'tan dakikalar önce yine twitter hesaından bir mesaj paylaşarak "Eğer Türkiye, papaz Andrew Brunson 'ı acil olarak serbest bırakmazsa ve onu evi olan Amerika'ya göndermezse, Amerika Birleşik Devletleri bu masum inanç adamı özgür olana kadar Türkiye 'ye önemli yaptırımlar uygulayacaktır" dedi. (Türkiye Gazetesi)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.