SON DAKİKA
Hava Durumu

Trump'ın koltuğu sallanıyor mu?

ABD Başkanı Trump'ın başı eski avukatıyla dertte. Avukat Michael Cohen'in yaptığı itiraflar nedeniye Trump'ın "yargılanması ve görevind

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2018 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2018 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Trump'ın koltuğu sallanıyor mu?
ABD Başkanı Trump'ın başı eski avukatıyla dertte. Avukat Michael Cohen'in yaptığı itiraflar nedeniye Trump'ın "yargılanması ve görevinden azledilmesi" gündemde.
Amerikan kamuoyu, Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donald Trump'ın yargılanıp yargılanmayacağını tartışırken, Trump'ın eski avukatı Cohen'in hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Federal Soruşturma Bürosuna (FBI) teslim olması ve mahkemede Trump aleyhine ifade vermesi bu tartışmaları alevlendirdi. Donald Trump'ın önceki yıllarda  ilişki yaşadığı iki kadına seçim döneminde "sus payı" olarak ödeme yaptığı ve bu parayı seçim kampanyasında toplanan bağışlardan verdiği iddiası, Trump'ın seçim kampanya kurallarını ihlal ettiği ve dolayısıyla yargılanabileceği tezini gündeme taşıdı. Trump ise Fox televizyonunda "yargılanma" iddialarına halkı tehdit ederek cevap verdi. "Size şunu söyleyeyim, Eğer herhangi bir şekilde hakkımda yargı yolu açılırsa piyasalar çöker ve herkes fakirleşir." ifadelerini kullanan Trump, ABD'nin yargılanan ilk başkanı olmayacak. ABD Anayasasına göre devlet başkanları yargılanabiliyor ve bunun tarihteki en belirgin örneği ise Watergate skandalı olarak adlandırılan olayda "Demokratları sabote ettiği" iddiasıyla yargılanan Richard Nixon'dır. (Haber Merkezi)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.