SON DAKİKA
Hava Durumu

Trump'tan Time'a cevap: 'Biz yalnız değiliz'

ABD Başkanı Donald Trump, “'Önce Amerika', Amerika yalnız demek değildir” dedi.  ABD Başkanı Donald Trump, İsviçre’nin Davos

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2018 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2018 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Trump'tan Time'a cevap: 'Biz yalnız değiliz'
ABD Başkanı Donald Trump, “'Önce Amerika', Amerika yalnız demek değildir” dedi. 

ABD Başkanı Donald Trump, İsviçre’nin Davos şehrinde düzenlenen Ekonomik Forum’da konuştu. Trump, “'Önce Amerika', Amerika yalnız demek değildir. Artık işinizi ve yatırımınızı ABD'ye getirmek için mükemmel bir zaman. İşletmelerimizi ve işçilerimizi serbest bırakıyoruz. Daha önce hiç olmadığı kadar büyüyebiliriz” ifadelerini kullandı. Öte yandan, TIME Dergisi, ABD’nin durumunu son sayısının kapağına taşıdı. Dergi kapağında, ABD’yi temsil eden büyük bir beyaz kıta ve üzerinde Amerikan bayrağı yer alıyordu. Altında da “America alone” yani "Amerika tek başına" başlığı kullanılmıştı. TIME Dergisi bununla “Önce Amerika” sloganıyla Amerika’nın ekonomisi ve çalışanlarını öne çıkartan politikaların ülkeyi yalnızlaştırdığına dikkat çekmişti. Trump’tan ise cevap gecikmedi. Trump, “'Önce Amerika', Amerika yalnız demek değildir. Artık işinizi ve yatırımınızı ABD'ye getirmek için mükemmel bir zaman. İşletmelerimizi ve işçilerimizi serbest bırakıyoruz. Daha önce hiç olmadığı kadar büyüyebiliriz, yatırımlarınızı ABD’ye yapın” şeklinde açıklamalarda bulundu.

"Ülkemizi korumak için ne gerekiyorsa yapacağız" 
ABD Başkanı Donald Trump, "Terörizm söz konusu olduğunda ülkemizi korumak için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi. ABD Başkanı Donald Trump, İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen 48. Dünya Ekonomik Forumu’nda (WEF) oturuma katıldı. Oturumda konuşan Trump, Irak ve Suriye'de terör örgütü DEAŞ’ın elinde bulunan toprakların neredeyse tamamının geri alındığını söyledi. Trump, terörizm söz konusu olduğunda ABD’yi korumak için gereken her şeyi yapacaklarını da sözlerine ekledi. Öte yandan, Davos'a ABD Başkanı sıfatıyla en son 2000 yılında Bill Clinton katılmıştı. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.