SON DAKİKA
Hava Durumu

TSK, Suriye'de 12. gözlem noktasını kuruyor

Türk Silahlı Kuvvetleri Konvoyu Astana görüşmelerinde kararlaştırılan gerginliği azaltma bölgelerinin güvenliğini sağlamak amacıyla 12

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2018 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2018 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TSK, Suriye'de 12. gözlem noktasını kuruyor
Türk Silahlı Kuvvetleri Konvoyu Astana görüşmelerinde kararlaştırılan gerginliği azaltma bölgelerinin güvenliğini sağlamak amacıyla 12. gözlem noktasını kurmak üzere İdlib’in batı yakınlarında bulunan Cisr Şuğur şehri yakınlarındaki Bedama köyüne girdi. 
Mahalli kaynaklardan alınan bilgiye göre, aralarında zırhlı araçların da bulunduğu TSK’ye ait 50 kadar askeri araç Keferlusin geçidinden geçerek İdlib’in kuzey kesimindeki Cisr Şuğur şehrinin doğu kesiminde bulunan Bedama köyüne girdi.
Konvoyun Bedama köyü yakınlarındaki El Akavi dağında 12. gözlem noktasını kurmak için mekan tespit çalışması yaptığı kaydedildi. Akavi dağının Kürt ve Türkmen dağlarına hakim bir noktada bulunduğu belirtildi.
TSK, Kazakistan'ın Astana şehrinde Türkiye, Rusya ve İran'ın anlaştığı, Suriye’de gerilimi azaltma bölgelerinin güvenliğini sağlamak üzere bugüne kadar Halep’in batı kesiminden İdlib’in doğusu ve Hama’nın Kuzey tarafına uzanan 11 bölgede gözetleme noktası kurdu. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.