SON DAKİKA
Hava Durumu

Tsunami faciası beyaz perdede

Tayland'ın turizm cenneti Phuket Adası'nı da vuran tsunami felaketi beyaz perdeye aktarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2012 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2012 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Tayland'ın turizm cenneti Phuket Adası'nı da vuran tsunami felaketi beyaz perdeye aktarıldı.



2004 yılında meydana gelen ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği felaket, "The İmpossible" isimli filmle sinemaseverlerin karşısına çıkıyor. Türkiye'de 28 Aralık'ta izleyici ile buluşacak film 'kıyamet günü' ismini taşıyor.

Dünyanın en önemli turizm merkezlerinden olan Phuket Adası, 2004 yılının Aralık ayında büyük bir felaket yaşadı. Okyanustaki deprem sonrası oluşan tsunami dalgaları Phuket Adası ve Maldivler'de büyük yıkıma neden oldu. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği felaket, aradan geçen 7 yılın ardından beyaz perdeye aktarıldı.

Yönetmen J. A. Bayona'nın çektiği filmde başrollerde Naomi Watts, Ewan McGregor, Tom Holland yer alıyor. Fida Film tarafından Türkiye'ye getirilen film tatil için Phuket Adası'na gelen 3 çocuklu bir ailenin gerçek hikayesini anlatıyor.

2004 yılında, Noel’in ertesi günü, deniz yükselip Tayland’ın batı şeridini yerle bir etti -ülke tarihindeki en büyük doğal afetti bu. Ölümcül gelgit dalgaları Tayland kumsalında 10 dakikalık mesafedeki bütün yerleşim yerlerini haritadan sildi. Film'de, felaketten önce bölgeye tatil için gelen Maria (Naomi Watts), Henry (Ewan McGregor) üç oğlunun hikayesi anlatılıyor. Tatillerini bir cennette geçermeye karar veren aile 26 Aralık sabahı, Noel kutlamalarının ertesi günü, ailece havuz başında dinlenirlerken dünyanın merkezinden gelen korkunç bir gürültüyle irkilirler. Maria korkudan donakalmışken, otelin duvarları ardından kara bir su üzerine doğru yükselmektedir. Filmin bundan sonraki kısmı aile fertlerinin felaket sonrası birbirlerini arama mücadelesini anlatıyor. Görsel efektlerle süslü filmin gerçek bir hikayeden alınmış olması anlatımı daha etkili hale getiriyor.

SAHNELER FELAKETİN YAŞANDIĞI YERLERDE ÇEKİLDİ

Filmin çekimi ve hazırlık aşamasına ilişkin bilgiler de dikkat çekiyor. Hazırlıklar yaklaşık iki yıl sürmüş. İspanya ile Tayland’da 25 hafta boyunca çekim yapılmış ve toplamda 60'tan fazla set kullanılmış. İlk çekimler Ciudad de la Alicante stüdyolarında, İspanya’da başlamış ancak daha sonra Tayland’da farklı birkaç noktada da çekimler devam etmiş. Sahnelerin çoğunun gerçek facianın meydana geldiği alanlarda çekilmesi filmin başka bir özelliği.

28 Aralık 2012 tarihi itibariyle Türkiye'de gösterime girecek film, sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.