SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk ailelerden Almanya isyanı

Basit gerekçelerle çocukları ellerinden alınan Türkiyeli aileler Almanya’nın kendi sorunlarını dinlememesine isyan ediyor.  

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2014 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2014 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türk ailelerden Almanya isyanı
Basit gerekçelerle çocukları ellerinden alınan Türkiyeli aileler Almanya’nın kendi sorunlarını dinlememesine isyan ediyor.

 
Almanya Federal İstihbarat Teşkilatı’nın (BND) Türkiye genelini 2009 yılından beri dinlediği skandalı tartışılırken, Almanya’daki Türk toplumu, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in kendilerinin en büyük sorununu dinlememesinden şikayetçi. Alman Gençlik Dairesi’nin 2000 yılından beri 13 bin 240 göçmen çocuğunu ailelerinin kötü muamelesi iddiasıyla ellerinden aldığını belirten Umut Yıldızı Derneği Başkanı Kamil Atalay, asılsız ihbarlarla Türk çocukların ailelerinden koparılarak Hristiyan ailelerin yanına verildiğini söyledi.

Bu sorunu dinletemiyoruz

Almanya’nın, 2009 yılından beri Türkiye’yi yasa dışı yollarla dinlediği ortaya çıkarken, Almanya Başbakanı Merkel olaya küçümseyici ifadelerle geçiştirdi. Almanya’nın sürdürdüğü Türk çocuklarını asimile etme projesine, dinleme skandalının arkasından ‘Bu sorunu dinletemiyoruz’ isyanı geldi. Alman Gençlik Dairesi’ne verilen çocukların akıbetini araştırmak için kurulan Umut Yıldızı Derneği’nin Başkanı Kamil Atalay, 14 yılda 14 bin Türk çocuğunun asimile edildiği şüphesini dile getirdi. 2000 yılından beri bu çocukların kayıtlara Alman olarak geçirildiğini anlatan Atalay, şöyle konuştu:

Hastaneye bile götüremiyorlar

“Almanya’da çocuğunuz elinden alınması bir telefonluk iş. Komşunuzun polisi arayıp, ‘Türk baba, çocuğuna tokat attı’ demesi yeterli. Ne araştırma, ne de soruşturma var. O çocuk değil bebek bile olsa, aileden hemen alınıyor. Anneye babaya gösterilmiyor. Almanya, o Türk çocuğuna Alman dediği için de, götürüp Hıristiyan bir Alman aileye veriyor. Buradaki Türk aileler, sudan sebeplerle çocuğunun elinden alınmasından korkuyor. Öyle ki insanlar çocukları düşüp ev kazası geçirdiğinde bile korkularından artık hastaneye gidemiyor. Çünkü doktor hemen ‘Darp edilmiştir’ diye rapor yazıyor ve o çocuk, aileden alınıyor. Aile perişan oluyor. Ben size böyle onlarca aile sayarım.”
Almanya’da Türk çocukların ailelerin elinden alınmasına nasıl yaklaştıklarını da anlatan Atalay şöyle konuştu:
“Başta dedik ki, ‘Almanya bu. Çocukların da iyi yetişmesini istiyor. Bizim şiddet gören çocuklarımızı alıp, iyi bir gelecek verecek. Ama baktık ki, bir baba çocuğunu severken yere düşürüyor, doktor polisi arıyor. O çocuğu aile bir daha göremiyor. Bir baba, kızgınlıkla çocuğuna bir tokat atıyor, sanki Alman aile atmıyor gibi, o çocuk yüz binlerce Euro’ya iyi yetişsin diye ev almış, hayatını adamış Türk aileden alınıp, 4 çocuklu, dar gelirli Alman aileye veriliyor.”

18 yılda 552 bin çocuk alındı

“(Türk aileye verin) dediğimizde de ‘Onlar Alman çocukları, böyle ayrım yapamayız’ diyorlar. Çocuklar Müslümanken Hıristiyan oluyor. Öz anne babasıyla görüşmüyor, konuşmuyor. 2000 yılından beri alınan 13 bin 240 göçmen çocuğunun çoğu Türk. Daha vahimini söyleyeyim, 1995-2012 yılları arasında 551 bin 962 çocuk aelelerinden alındı. Bu çocukların çoğu Türk. Almanya, yavaş yavaş asimilasyon programı başlatmış. Şimdi de bunu ayyuka çıkartmış.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.