SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk siyasetçi İsveç'te milletvekili

İsveç’te sağ liberal partinin (Moderat) milletvekillerinden birinin istifa etmesi ile yedek listede bekleyen Yozgat asıllı siyasetçi Sedat Doğr

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2012 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2012 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İsveç’te sağ liberal partinin (Moderat) milletvekillerinden birinin istifa etmesi ile yedek listede bekleyen Yozgat asıllı siyasetçi Sedat Doğru milletvekili seçildi.
Yozgat asıllı siyasetçi, İsveç’te milletvekili oldu

 



İsveç’te Yeşiller partisi milletvekili Mehmet Kaplan’dan sonra Türk asıllı milletvekili olarak meclise giren Sedat Doğru, koalisyon hükümetinin en büyük partisi sağ liberal (Moderat) partide 2014 yılı seçimlerine kadar milletvekili olarak görev yapacak.

1971 yılında Yozgat’ta doğan çiçeği burnundaki milletvekili Sedat Doğru, 1 yaşında göçmen bir ailenin çocuğu olarak İsveç’e gelmişti. 2010 seçimlerde sağ liberal partiden parlamentoya milletvekili adayı gösterilen Doğru, parlamento dışında kalmış ve yedek listede yer almıştı.

Sağ liberal partide milletvekilinin birinin istifa etmesinden sonra, boşalan koltuğa yedek listeden atanarak parlamentoya girmeyi başardı.

1 Ocak’ta milletvekili mazbatasını alarak göreve başlamaya hazırlanan Yozgatlı Sedat Doğru, çok mutlu olduğunu ve parlamentoda dış ilişkiler komisyonunda görev almak istediğini söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.