SON DAKİKA
Hava Durumu

'Türkiye-Kore ilişkilerinde yeni bir döneme giriliyor'

Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Okçal, - "Güney Kore, siyasi, askeri ve kültürel ilişkilerimizin her zaman çok iyi olduğu bir ülke. Seul yönet

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2017 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2017 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Türkiye-Kore ilişkilerinde yeni bir döneme giriliyor'
Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Okçal, - "Güney Kore, siyasi, askeri ve kültürel ilişkilerimizin her zaman çok iyi olduğu bir ülke. Seul yönetimi, Suriyeli sığınmacı sorununda Türkiye'ye en büyük destek verenlerden biri." dedi.

Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Arslan Hakan Okçal, Türkiye ve Kore ilişkilerinin 60. yılında yeni bir döneme girdiğini belirtti. Başkent Seul'de soruları yanıtlayan Okçal, Türkiye ve Güney Kore arasındaki diplomatik ilişkilerin 60. yılında ikili ilişkiler, Güney Kore'de Türk Kültür Yılı ve bu ülkedeki kültürel etkinliklere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ay takvimini kullanan Uzak Doğu kültürlerinde 60 yılın bir insan hayatını simgelediğini söyleyen Okçal, "Bu anlamda Güney Kore, 60. yılına giren dost ve kardeş Türkiye ile ilişkilere büyük önem atfediyor." dedi.



Güney Kore'de Türk Kültür Yılı

Okçal, "Türkiye-Kore ilişkilerinde yeni bir döneme giriliyor." ifadesini kullanarak ilişkilerin 60. yılında Güney Kore'de "Türk Kültür Yılı" ilan edildiğini kaydetti. Sene boyunca bu ülkede çok sayıda faaliyet ve etkinlik düzenlediklerini söyleyen Okçal, bu programlar kapsamında Türkiye'nin Oscar adayı olan, Kore Savaşı sırasında yerli bir yetim çocuğun Türk subayı tarafından himaye edilmesini konu eden "Ayla" filminin Seul galasının 27 Ekim'de yapılacağını kaydetti. Okçal, "Güney Kore, siyasi, askeri ve kültürel ilişkilerimizin her zaman çok iyi olduğu bir ülke." diyerek mevcut ilişkileri daha ileriye taşımak için karşılıklı iradenin olduğunu belirtti.



Türk kültürüne büyük ilgi

Geçen sene 300 bin Koreli turistin Türkiye'yi ziyaret ettiğini hatırlatan Okçal, "Kore halkı, Türk kültürüne büyük ilgi duyuyor." diye konuştu. Büyükelçi Okçal, Türkiye ve Güney Kore'nin bölgesel ağırlığı olan ülkeler olduğuna dikkati çekerek "Seul yönetimi, Suriyeli sığınmacı sorununda Türkiye'ye en büyük destek verenlerden biri." dedi. İki ülke arasında karşılıklı üst düzey temasların sürdüğünü anlatan Okçal, gelecek yıl başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Güney Kore'ye resmi ziyaret düzenlemesinin gündemde olduğunu açıkladı. Okçal, Güney Kore ile K9 havan topları ve Altay tankları başta olmak çok sayıda ortak savunma sanayisi projesinin hayata geçirildiğini ifade ederek yeni iş birliği projeleri için de sürekli iletişim halinde olunduğunu belirtti.



FETÖ'nün Güney Kore yapılanması

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Kore yapılanmasına da değinen Okçal, FETÖ'nün bu ülkede sadece bir okul ve bazı restoranları işlettiğini söyledi. Ülkedeki yasalara göre Kore vatandaşlarının yabancı okullarda eğitim alamadığını kaydeden Okçal, FETÖ okulunda Endonezyalı, Filipinli ve Türklerden oluşan yaklaşık 100 kadar öğrenci olduğunu belirtti. Büyükelçi Okçal, bu okulun kapatılması için Kore hükümeti nezdinde gerekli girişimlerde bulunduklarını sözlerine ekledi. (AA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.