SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'den Suriyeli sağlıkçılara iftar

Türkiye’deki hayırsever vatandaşlar tarafından Suriye’nin İdlib kenti kırsalında bulunan hastanelerde görev yapan sağlık görevlilerin

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2018 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2018 18:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye'den Suriyeli sağlıkçılara iftar
Türkiye’deki hayırsever vatandaşlar tarafından Suriye’nin İdlib kenti kırsalında bulunan hastanelerde görev yapan sağlık görevlilerine iftar yemeği verildi. 
İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı açıklamada, ramazan çalışmalarının giderek yoğunlaştığını belirterek, "Ramazan ayının gelmesiyle Suriye’deki ihtiyaç sahibi ve savaş mağduru ailelere yardımlarımızı artırdık. Savaş şartlarında insanlara sağlık hizmeti veren doktor, hemşire ve hastane görevlilerine de ikramda bulunmak amacıyla farklı bölgelerde iftar organizasyonları yaptık. Yaptığımız organizasyonlarda çeşitli hastanelerde görev yapan 500 sağlık görevlisine iftar yemeği ikram ettik" dedi.
Suriye’de sağlık alanında İHH İnsani Yardım Vakfı’nın çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Tosun, "Suriye, bir savaş bölgesi olduğu için sağlık alanında yapılan çalışmalar büyük önem taşıyor. Bu nedenle bu alana yönelik çeşitli kalıcı ve dönemsel projelerimiz bulunuyor. Mesela Atme’de kurduğumuz sargı bezi fabrikamızla İdlib kırsalındaki hastanelerin ihtiyacını karşılıyoruz. İlaç desteğimizde bu hastanelere düzenli olarak devam ediyor. Geleceğe dönük projelerimizde var. Çeşitli bölgelerde düzenlediğimiz iftar organizasyonlarında sağlık birimimizin de Suriyeli doktorlarla istişarede bulunma imkanı oldu diye konuştu. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.