SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'ye yakışır şekilde ağırlayacağız

Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, "Başbakan Erdoğan'ı, Türkiye'ye ve Türk halkına yakışır bir şekilde ağırlaya

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2013 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2013 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, "Başbakan Erdoğan'ı, Türkiye'ye ve Türk halkına yakışır bir şekilde ağırlayacağız" dedi.


 
 

Gazze'deki El-Abbas Camisi'nde, Gazze halkına destek veren bir heyetle görüşmesi sırasında AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Heniye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD yönetiminin ziyaretle ilgili tavrını eleştiren Heniye, "Başbakan Erdoğan, ABD'nin ziyareti engelleme çabalarını boşa çıkardı. Onun bu duruşu, artık ABD'nin vesayet devrinin kapandığını gösteriyor" dedi.

Heniye, "Erdoğan'ın ziyareti, Filistin için tarihi bir ziyaret olacak" ifadesini kullanarak, "Başbakan Erdoğan'ı, hükümet ve halk olarak, Türkiye'ye ve Türk halkına yakışır bir şekilde ağırlayacağız. Hazırlıklara başladık" diye konuştu.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Gazze ziyareti sırasında Erdoğan'a eşlik edeceği yönünde uluslararası basında yer alan haberlere de açıklık getiren Heniye, "Bu konuda bize herhangi bir bilgi ulaşmadı" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın, Mayıs ayı ortasındaki ABD ziyaretinin ardından Gazze'ye gitmesi bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.