SON DAKİKA
Hava Durumu

Ülkeden çıkışı yasaklandı!

Uluslararası Ceza Mahkemesinin Sudan Devlet Başkanı Ömer el Beşir için tutuklama çıkarmasının ardından, Güney Afrika’da bir mahkeme Beşir’in ü

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2015 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2015 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ülkeden çıkışı yasaklandı!
Uluslararası Ceza Mahkemesinin Sudan Devlet Başkanı Ömer el Beşir için tutuklama çıkarmasının ardından, Güney Afrika’da bir mahkeme Beşir’in ülkeden ayrılmasını yasaklayan karar aldı.
Uluslararası Ceza Mahkemesi, Afrika Birliği’ne katılmak üzere Güney Afrika’ya gelen Sudan Devlet Başkanı Ömer el Beşir hakkında tutuklanma kararı aldı. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin açıklamasında, savaş ve insanlığa karşı suçlar işlemekle suçlanan Sudan Devlet Başkanı Ömer el Beşir’in tutuklanması için Güney Afrika’nın elinden geleni yapması istedi. Güney Afrika’da bulunan bir mahkeme ise, Beşir’in geçici bir süre ülkeden ayrılmasını yasaklayan bir karar aldı. Beşir, mahkeme başvurusu ile ilgili karar verilinceye kadar ülkeden ayrılamayacak. Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından Darfur’da çok sayıda insanın hayatını kaybettiği çatışmalarda sorumluluğu bulduğu gerekçesiyle Beşir hakkında 2009 ve 2010 yıllarında iki ayrı tutuklama kararı çıkarılmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.