SON DAKİKA
Hava Durumu

Washington'dan Hatib'e davet

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Muaz el-Hatib'in, Amerika'nın başkenti Washington'u ziyaret için resmi da

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2013 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2013 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Muaz el-Hatib'in, Amerika'nın başkenti Washington'u ziyaret için resmi davet aldığı bildirildi.


 
 

SMDK SÖzcüsü Velid el-Bunni, davetin kabul edilmesi yönünde bir eğilim olduğunu ancak ziyaretin ne zaman yapılacağının belirlenmediğini söyledi.

BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi, bugün Kahire'de basına, Hatib'in gelecek ay Moskova'yı ziyaret edeceğini açıklamıştı.

Gözlemciler Amerika ile Rusya'nın Suriye'deki krizin siyasi çözümü konusunda anlaşmasının olumlu sonuçlar doğurabileceğini belirtiyor.

SMDK Siyasi Kurulu geçen perşembe Kahire'de düzenlediği toplantıda, Amerika ve Rusya'yı, BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) alınacak bağlayıcı kararlarla, Hatib'in girişimi de dahil bütün siyasi girişimlerin uygulanmasını teminat altına almaya çağırmıştı.

Hatib'in ocak ayı sonunda sunduğu girişim, Esed'in görevi bırakması, yargılanmaması ve geçiş döneminin başlamasını öngörüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.