SON DAKİKA
Hava Durumu

Yahudiler Mescid-i Aksa'yı bastı!

Fanatik Yahudiler gittikçe sıklaşan Mescid-i aksa baskınlarına bir yenisini ekled. İsrail askerleri eşliğinde bölgele gelen Yahudiler Megar

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2018 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2018 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yahudiler Mescid-i Aksa'yı bastı!
Fanatik Yahudiler gittikçe sıklaşan Mescid-i aksa baskınlarına bir yenisini ekled. İsrail askerleri eşliğinde bölgele gelen Yahudiler Megaribe Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'ya girdi.
Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Basın Sözcüsü Firas Dibs, yaptığı açıklamada, İsrail koruması altındaki 101 Yahudi yerleşimcinin Megaribe Kapısı'ndan Aksa'ya girdiğini ifade etti. Firas Dibs, sabah saatlerinde de polis korumasında 6 yerleşimcinin Aksa'ya girişine izin verildiğini söyleyerek, söz konusu kişilerin mescidin farklı yerlerini dolaşarak keşif yaptıklarını kaydetti. İsrail yönetimi 2003'ten itibaren Yahudi yerleşimcileri, polis korumasında Aksa'nın avlusuna alıyor ve zaman zaman Müslümanların girişlerine yaş sınırlaması getiriyor. Birçok radikal İsrailli örgüt ve siyasetçi, üzerinde daha önce iki kez yıkılan bir Yahudi tapınağının bulunduğuna inandıkları Harem-i Şerif'in kendileri için de ibadete açılması çağrısında bulunuyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor. Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor. (Haber Merkezi)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.