SON DAKİKA
Hava Durumu

Yangının nedeni belli oldu!

Atina çevresini cehenneme çeviren ve 82 kişinin ölümüne yol açan devasa orman yangınına, yanan elektrik kablosunun yol açtığı açıklan

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2018 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2018 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yangının nedeni belli oldu!
Atina çevresini cehenneme çeviren ve 82 kişinin ölümüne yol açan devasa orman yangınına, yanan elektrik kablosunun yol açtığı açıklandı.
Yunanistan'ın başkenti Atina'nın çevresini cehenneme çeviren ve 82 kişinin ölümüne yol açan devasa orman yangınına, Milliyet'te yer alan habere göre, yanan elektrik kablosunun yol açtığı açıklandı.
Yunan basınında yer alan bir diğer bilgiye göre ise çıkan yangında şimdiye dek 22 çocuk da dahil olmak üzere en az 187 kişi yaralandı. İlk denetimler, daha geniş alanda 300'den fazla evin hasar gördüğünü, bunların çoğunun onarımın ötesinde olduğunu gösterdi. Pazartesi günü birçok noktadan yükselen alevlerin önüne geçilememiş ve Yunanistan tarihinin en ağır facialarından biri yaşanmıştı. Sahil kasabası Mati haritadan silinirken, uluslararası haber Reuters gökyüzünden çekilen feci fotoğrafları servis ediyor. Atina yönetimi, yangında yakın akrabalarını kaybedenlere 10 bin euro, yıkılan evlerin sahiplerine ise 5 bin euro tazminat ödeyecek. Ülkede üç gün yas ilan edilmiş durumda. Hayatını kaybedenlerin 23'ü çocuk. Kurbanlar arasında İrlandalı, Polonyalı ve Belçikalı turistler de var. (Star)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.