SON DAKİKA
Hava Durumu

Yeryüzü Doktorları bu bayram da yüzleri güldürecek

Yeryüzü Doktorları, koruyucu sağlık çalışmaları kapsamında kurban organizasyonları yaparak

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2018 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2018 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yeryüzü Doktorları bu bayram da yüzleri güldürecek

Yeryüzü Doktorları, koruyucu sağlık çalışmaları kapsamında kurban organizasyonları yaparak, ihtiyaç sahibi bölgelerde protein eksikliğinden kaynaklı hastalıkların önüne geçmeyi hedefliyor.

Yeryüzü Doktorları, sağlık alanına odaklanmış çalışmalarının yanı sıra "Koruyucu Sağlık Projeleri" kapsamında gerçekleştirdikleri kurban organizasyonlarıyla da yüzleri güldürüyor. Yeryüzü Doktorları Derneği'nden yapılan açıklamada, 2000'de sağlık alanında uluslararası sivil toplum kuruluşu olarak çalışmalarına başlayan derneğin, binlerce gönüllü ve bağışçısının desteğiyle ulaştığı ülkelerin ve uyguladığı projelerin sayısının arttığı belirtildi. Açıklamada, derneğin bugüne kadar Afganistan'dan Suriye'ye, Somali'den Filistin'e, Uganda'dan Yemen'e kadar 50'ye yakın ülkede projelerine devam ettiği aktarılarak, doktorların tıbbi insani yardıma ihtiyaç duyan bölgelerde çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. Beslenmenin önemine vurgu yapılan açıklamada, doktorların, koruyucu sağlık çalışmaları kapsamında kurban organizasyonları yaptığı ve ihtiyaç sahibi bölgelerde protein eksikliğinden kaynaklı hastalıkların önüne geçmeyi hedeflediği kaydedildi.



"Kumdan pilav ayıklayan çocuklar gördük"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeryüzü Doktorları gönüllüsü Prof. Dr. M. İhsan Karaman, "Yeryüzü Doktorları olarak birçok ülkeye gittik, birçok olaya şahit olduk. Doğu Afrika'da, Somali'de kıtlık-kuraklık felaketine ve açlık krizlerine şahit olduk." ifadelerini kullandı. Karaman, Yeryüzü Doktorları olarak Nijer'de bulundukları sırada tanık olduğu bir olayı ise şöyle anlattı: "Oranın ileri gelenleri bize bir yemek organize etmişti. Yemeğe halk da davetliydi. Bizlere misafir olduğumuz için pirinç pilavı ikram etmişlerdi. Ancak ikram için gelen kişi tökezleyip pilavı düşürünce pilav kumlar içerisinde kaldı. Bunu gören çocuklar birden koşmaya ve pirinç tanelerini kumdan ayıklayarak tek tek yemeğe başladılar. Kumdan pilav ayıklayan çocuklar gördük, düşündükçe ürperdim. Bunları gördükten sonra nasıl hiçbir şey yapmadan duracağız ya da nasıl önümüze gelen yemeği beğenmeyeceğiz?" Yeryüzü Doktorları Program ve Operasyonlar Müdürü Safa Şimşek ise sahada tıbbi çalışmaları gerçekleştirirken, yeterli beslenemeyen insanlarla karşılaştıklarına dikkati çekerek, "Birçok hastalık yetersiz beslenmeden kaynaklanıyor. Bu durum bilhassa çocukları ve anneleri etkiliyor. Beş yaş altı dönemde ölümler dahi yaşanabiliyor. Beslenme tedavilerimizin yanı sıra kurban organizasyonlarımızla gıda takviyesi yapmaya çalışıyoruz. Bu yıl 12 ülkede kurban organizasyonumuzu gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı. (AA)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.