SON DAKİKA
Hava Durumu

Yeryüzünden Hocalı'yı sildiler

Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, Türkiye'nin bütün Müslüman Türk dünyasının kalesi olduğunu belirterek, "Son kale ne ka

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2016 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2016 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yeryüzünden Hocalı'yı sildiler
Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, Türkiye'nin bütün Müslüman Türk dünyasının kalesi olduğunu belirterek, "Son kale ne kadar zayıflarsa hepimiz zayıflayacağız. Bunu bütün dünyanın her yerinde yaşayan Türk ve Müslüman insanının iyi bilmesi gerekir" dedi.

 

 

Paşayeva, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Anadolu'da Ermeni Mezalimi ve Hocalı Soykırımı" panelinde yaptığı konuşmada, gençlerin tarihini iyi bilmesi ve okuması gerektiğini söyledi. Tarihin bu milletin kimliği ve geçmişi olduğunu vurgulayan Paşayeva, "İbrettir, güçtür, geleceğe doğru yürümenin yolunu gösteren çok önemli bir bilim dalıdır. O yüzden gençlerimizin tarihimizi iyi okuması, her defasında aynı tarihi şeyleri artık konuşmamamız gerekir" diye konuştu.

 

“HOCALI’YI SİLENLER, ADALETE CEVAP VERMİŞ DEĞİLLER”

Paşayeva, Doğu Türkistan, Afganistan ve Kırım'da gözyaşı ve acının hakim olduğunu belirterek, "Biraz daha geçeceksiniz Balkanlar'a. Nasıl bir durumdan geçtik, nasıl bir duruma geldik. Biraz döneceksiniz Azerbaycan'a. Koskocaman Azerbaycan adlı vatan iki yere bölünmüş, iki bölünmenin de yanı sıra o küçük küçük bölünmeler devam etmiş ve bugün Azerbaycan devletinin yüzde 20'si de hala işgal altında, 1 milyon insanımız kendi evine dönemiyor, hala Hocalı gibi büyük bir soykırımı yapanlar, yeryüzünden Hocalı adını silenler, hala adalet karşısında cevap vermiş değiller" ifadelerini kullandı.

“SON KALE NE KADAR ZAYIFLARSA, HEPİMİZ ZAYIFLAYACAĞIZ”

Türkiye'nin bütün Müslüman Türk dünyasının kalesi olduğunu vurgulayan Ganire Paşayeva, "Gerçekten o ne kadar güçlü, biz hepimiz güçlüyüz. Son kale ne kadar zayıflarsa hepimiz zayıflayacağız. Bunu bütün dünyanın her yerinde yaşayan Türk ve Müslüman insanının iyi bilmesi gerekir. Ne yapıyorlar? Bugün yeniden dirilen bu terör, nedir bunlar? Bunların amacı, Türkiye'yi zayıflatmaktır. Gördüğünüz manzara terör örgütüdür, arkasındaki eller başkalarıdır. Silahlar, paralar kimlerden çıkıyor? Politik desteklere bakın, durumu görebiliriz."

“BM 5 ÇIKARLARI KORUYOR”

Paşayeva, uluslararası hukuk ve adaletin bittiği bir dünyada yaşadıklarını ifade ederek, uluslararası hukukun çökmüş durumda olduğunu savundu. Dünyadaki güçlü ülkelerin her istediğini yapabildiğine dikkati çeken Paşayeva, sözlerini şöyle tamamladı: "Gücün varsa kilometrelerce gidip insanların başına bomba yağdırabilirsin, işgal yapabilirsin. Bu, uluslararası örgütler de en buhran dönemini yaşıyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 5 daimi üyenin çıkarlarını koruyan bir örgüt haline geldi. Mesela Libya'yla ilgili karar alırlar, bir ay beklemeden uygulamak için harekete geçerler ama işlerine gelmezse Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarıyla ilgili kararlar 24 yıldan fazladır kağıt üzerine kalır, onu uygulamak için baskı yapmazlar. Yani dünyadan artık adalet beklemeyin. Bugünkü dünyada tek hakkımızı korumak, tek insanımızın üzüntüsünü bitirmenin yolu, güçlü olmaktan geçer. Güçlü olmak da birbirini iyi tanımak, öğrenmek, bilmek, sahiplenmek ve iş birliğinden geçer."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.