SON DAKİKA
Hava Durumu

Yunanistan Filistin'i tanıdı!

Yunanistan Parlamentosu, Filistin’i devlet olarak tanıma kararı aldı. Genel kurulda yapılan oylamayı, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile birl

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2015 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2015 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yunanistan Filistin'i tanıdı!
Yunanistan Parlamentosu, Filistin’i devlet olarak tanıma kararı aldı. Genel kurulda yapılan oylamayı, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile birlikte Parlamentoya gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da izledi.
 

 

Yunanistan Parlamentosu, Filistin'i devlet olarak tanıma kararı aldı. Parlamentoda bugünkü özel gündemli toplantıda, Yunanistan Meclis Başkanı Nikos Vuçis'in Filistin'in devlet olarak tanınması yönünde sunduğu tavsiye kararı genel kurulda oy birliği ile kabul edildi. Parlamentonun bu kararı, Yunanistan'ın, Filistin'i resmen tanıması yönünde hükümete tavsiye niteliği taşıyor. Oylamayı, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile birlikte Parlamentoya gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da izledi. Başbakan Çipras, dün Abbas ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, ülkesinin uygun bir zamanda Filistin'i devlet olarak tanıyacağını ve resmi yazışmalarda "Filistin Yönetimi" yerine "Filistin" ifadesinin kullanılacağını söylemişti. Avrupa Birliği içinde birçok ulusal parlamento son dönemde Filistin'in tanınması yönünde tavsiye kararları almıştı. AB'de 8 ülke Filistin'i tanırken bunu Birlik üyeliğinden sonra yapan tek ülke İsveç oldu. Diğer ülkeler Sovyetler Birliği döneminde Filistin'i tanımıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.