SON DAKİKA
Hava Durumu

Zuckerberg 'suçlu' ilan edildi

Geçtiğimiz günlerde birçok kullanıcının verilerinin çalındığı Cambridge Analytica skandalıyla gündeme gelen F

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2018 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2018 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Zuckerberg 'suçlu' ilan edildi
Geçtiğimiz günlerde birçok kullanıcının verilerinin çalındığı Cambridge Analytica skandalıyla gündeme gelen Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg, İngiltere'ye gittiği andan itibaren suçlu muamelesi görecek. Neden mi?


Milyonlarca kullanıcının verilerinin çalındığı Cambridge Analytica skandalıyla gündeme oturan Facebook'un CEO'su, ABD Senatosu tarafından sorguya alınmıştı. Sonrasında ise İngiltere Hükümeti, CEO Zuckerberg'den meclis komitesi önünde sorgulanması çağrısında bulunmuştu. Ancak, Zuckerberg teklifi reddetti ve vekili olarak o toplantıya Facebook CTO'su Mike Schroepfer katılmıştı.

Şimdiyse İngiliz Hükümeti, Mark Zuckerberg'i tekrardan İngiltere'ye çağırdı ve bu teklifin ikinci defa reddedilmesi sonucunda Zuckerberg'in İngiltere'ye girdiği andan itibaren suçlu sayılacağı açıklamasını yaptı. Ancak, Facebook CEO'su tüm bu açıklamalara rağmen teklifi reddetti. Sonrasında ise Zuckerberg'in konunun ne denli önemli olduğunun farkında olduğu ve konuyla ilgileneceği açıklaması yapıldı. İngiltere Medya Komitesi tarafından gelen açıklama ise şöyle: "Zuckerberg söylediği gibi konunun ciddiyetinin farkındaysa, parlamento karşısına çıkarak soruları cevaplamalı. Bu sorun sadece hükümet ile ilgili değil, Facebook kullanan 10 milyondan fazla vatandaşımızla da ilgili!"  (Hürriyet)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.