SON DAKİKA
Hava Durumu

Gerilim tırmanıyor! 'Suçluları acı bir intikam bekliyor...'

Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından açıklama yapan İran Devrim Muhafızları "ABD ya askerlerini toplasın ya da tabut siparişi versin" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2020 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2020 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gerilim tırmanıyor! 'Suçluları acı bir intikam bekliyor...'

ABD'nin gerçekleştirdiği füzeli saldırı sonucu İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani'nin hayatını kaybetmesi, dünya gündemine oturdu. Saldırı birçok ülkenin tepkisini çekerken İran'dan ardı ardına tehdit açıklamaları geldi. Konuya ilişkin bir tehdit açıklaması da İran Devrim Muhafızları'ndan geldi.

"Tabut siparişi versin"

İran Devrim Muhafızları, Kasım Süleymani'nin öldürülmesinden sonra ABD'yi tehdit ederek, "ABD ya askerlerini toplasın ya da tabut siparişi versin" dedi.

"Sevinçleri mateme dönüşecek"

Ordu Sözcüsü Ramazan Şerif ise, Devrim Muhafızları ile bölgedeki müttefiklerinin bugünden itibaren yeni bir aşamaya geçeceğini ve ABD ile İsrail'in sevincinin "mateme dönüşeceğini" söyledi.

İranlı generalin öldürülmesinin intikamını "kesinlikle" alacaklarını aktaran Şerif, sevincin mateme dönüşmesinin uzun sürmeyeceğini söyledi.

"Suçluları acı bir intikam bekliyor"

İran lideri Ali Hamaney, Kasım Süleymani'nin ABD saldırısında öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Suçluları acı bir intikam bekliyor" dedi.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Zarif'te, "ABD, haydutça maceracılığının tüm sonuçlarından sorumlu olacaktır" dedi.

"Bedelini ödeyeceksiniz"

İran’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Farazmand da, Kasım Süleymani’nin ABD’nin düzenlediği operasyonla Bağdat’ta öldürülmesi sonrasında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Büyükelçi Farazmand, CNN TÜRK’ten Sena Alkan’a konuştu.Farazmand’ın sözlerinden satır başları şöyle:

''Trump döneminin en kötü kararlarının başında geliyor bu yaptıkları.

Trump ve Pompeo çok erken sevindiler ama bu sevinçleri çok uzun sürmeyecek. Aptalca bir karar ve aptalca bir hareket bu yapılan.

Bu operasyon cinayet ve terör.Savaşı başlatan taraf biz olmayacağız hep bunu söyledik ama bunu söylesek de ABD’nin bu hatasının bir sonucu olacaktır.Bunu da sorumluluğu tamamen ABD’ye aittir. Onlar bu bedeli ödeyecekler.Süleymani bölgenin önemli bir şahsiyetiydi. Irak’ın da misafiriydi.Irak makamlarının davetiyle gelmişti.Her zaman diplomasi kapısının açık olmasına inanan taraf bizdik. Ama bu kapıyı kapatan biz değiliz ABD.Siyasetteki başarısızlıklarını örtmek için askeri ve resmi bir şahsiyeti terörize ettiler.Bu yaptıklarından ABD’nin korkması lazım.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.