SON DAKİKA
Hava Durumu

İran ABD'yi balistik füzelerle vurdu! 80 ABD'li öldü

Sabah saatlerinde Irak'tan gelen son dakika haberine göre İran, ABD'nin Irak'ın Erbil ve Anbar şehirlerinde bulunan hava askeri üslerine saldırı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2020 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2020 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İran ABD'yi balistik füzelerle vurdu! 80 ABD'li öldü

 İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun saldırıyı balistik füzelerle gerçekleştirdiği öğrenildi. Orta Doğuda yayın yapan ABD merkezli TV kanalı El Hurra, Ayn el-Esad üssünün vurulma anının görüntülerini yayınladı. İran Devlet Televizyonu, Irak'taki saldırıda 80 ABD askerinin öldüğünü duyurdu. Devrim Muhafızları Ordusu, Irak'ın Anbar vilayetindeki ABD askerlerinin bulunduğu Ayn el-Esed Hava Üssü'ne balistik füzelerle saldırı düzenledi. Orta Doğuda yayın yapan ABD merkezli TV kanalı El Hurranın, ’Ayn el-Esad üssünün vurulma anı’ başlığı ile yayınladığı görüntüde, füzenin düşüşe geçtiği ve patlamanın gerçekleştiği görüldü. İran Devlet Televizyonu, Irak'taki saldırıda 80 ABD askerinin öldüğünü duyurdu.

IRAK DETAYLARI AÇIKLADI 

Irak ordusu füze saldırısı ile ilgili detaylı bilgilendirme yaptı. Yetkililer, sabaha karşı 1:45-2:45 arasında 22 füze atıldığını Irak güçlerinden kayıp olmadığını 5 füze Erbil'e diğer füzelerin ise koalisyon güçleri merkezine isabet ettiği açıklandı. ABD Başkanı Donald Trump, 28 Aralık'ta Irak'a gelerek, Ayn el Esed Hava Üssü'ndeki ABD askerlerini ziyaret etmişti. İran, Irak’ta ABD askerlerinin konuşlu olduğu Ayn el-Esad ve Erbil üslerini hedef aldı. Geçtiğimiz Pazartesi günü açıklama yapan Trump, bu üsleri işaret ederek “Orada devasa ölçüde pahalı bir üs inşa ettik. Milyarlarca dolara mal oldu.” demişti.

Saldırıda ise Kasım Süleymani detayı dikkat çekti. İran’ın bu hamlesi Süleymani’nin öldürüldüğü saatte ve henüz toprağa verilmeden gerçekleştirildi.ABD Başkanı Trump, Pazartesi günü yaptığı açıklamada İran ile yaşanan gerilimle ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. Trump, “Orada devasa ölçüde pahalı bir üs inşa ettik. Milyarlarca dolara mal oldu. Benden çok önce yapılmıştı. Harcamalarımız için geri ödeme yapmadıkları sürece çıkmayacağız." demişti. Trump ayrıca İran'ın Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesine karşılık vermesi durumunda ABD'nin buna yanıtının çok büyük olacağını söylemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.