SON DAKİKA
Hava Durumu

Terör devletinin sapık zihniyeti!

İşgal ettikleri topraklarda Filistinlilere yapmadıkları zulüm ve kahpelik kalmayan terör devleti İsrail’in nasıl vahşi bir terör devleti, nasıl bir sapık zihniyete sahip olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2019 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2019 00:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Terör devletinin sapık zihniyeti!

İsrailli emekli general ve eski Güney Birlikleri komutanı Tzvika Fogel, abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş gruplarının her gün en az 50 üyesini öldürmeleri gerektiğini söyledi.

İsrailli emekli general ve eski Güney Birlikleri komutanı Tzvika Fogel, abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş gruplarının her gün en az 50 üyesini öldürmeleri gerektiğini söyledi. Fogel, İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, hükümetin Gazze politikalarını eleştirerek, İsrailli siyasetçileri "ödlek olmak ve karar alamamakla" suçladı.

“HER GÜN ÖLDÜRMELİYİZ”

İsrail ordusuna, Gazze'deki Filistinli direniş gruplarına karşı operasyon yapması izni vermesi gerektiğini dile getiren Fogel, "Her gün Ata (İsrail saldırısında 12 Kasım'da öldürülen İslami Cihad'ın komutanlarından Baha Ebu'l Ata) gibi 50 teröristi öldürmeliyiz. Beyaz bayrağı çekip teslim olduk diyene kadar her gün öldürmeliyiz." ifadelerini kullandı.

TAM 34 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

İsrail ordusu 12 Kasım sabahı, Gazze'nin doğusunda İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri'nin önde gelen komutanlarından Baha Ebu'l Ata'nın bulunduğu eve saldırı düzenlemiş, olayda Ebu'l Ata ile eşi hayatını kaybetmişti. İslami Cihad, bu saldırıya roket atışlarıyla karşılık vermiş, İsrail ordusu da iki gün boyunca Gazze'yi vurmuştu. İsrail saldırıları sonucu Gazze'de, 8'i çocuk, 3'ü kadın olmak üzere 34 Filistinli hayatını kaybetmiş, 110 Filistinli yaralanmıştı. İslami Cihad, Mısır'ın ara buluculuğunda İsrail ile 14 Kasım'da yerel saatle 05.00'ten itibaren geçerli olmak üzere ateşkese varıldığını duyurmuştu.

SALDIRMAYA DEVAM EDİYOR

İsrail ordusu, Twitter hesabından yaptığı yazılı açıklamada, savaş uçaklarının Gazze'de Hamas'ın askeri kanadının kullandığı bir kompleksin yanı sıra yer altındaki bir altyapının da aralarında bulunduğu bazı hedefleri vurduğunu duyurdu. Açıklamada, bu saldırıların, geçen gece Gazze'den İsrail'e atılan roketlere karşılık olarak düzenlendiği belirtilerek, "Gazze'de yaşananlardan ve oradan atılanlardan Hamas sorumludur." ifadesine yer verildi. İsrail Kamu Yayın Kuruluşunun (KAN) haberinde de saldırılarda Gazze'nin kuzeyinde Hamas'a ait 3 yerin hedef alındığı belirtildi. Gazze'deki Filistinli gruplardan atılan roketlerle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. İsrail ordusu, Demir Kubbe hava savunma sistemlerinin bu sabah Gazze'den Beer Şeva'ya (Biru's-Seba) atılan 2 roketi etkisiz hale getirdiğini açıklamıştı.

FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARDAN PROTESTO

Gazze Şeridi'nde, İsrail'in son günlerde düzenlediği hava saldırılarında okulları da hedef alması protesto edildi. Gazze'deki Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen gösteri, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 3 öğrencinin hayatını kaybettiği Abdullah bin Ravaha İlkokulu avlusunda düzenlendi. Gösteride, uluslararası toplumdan, İsrail ordusunun ihlalleri sebebiyle Filistin'deki eğitim sürecinin maruz kaldığı olumsuzluklara karşı sorumluluklarını yerine getirmeleri istendi. Bakanlıktan 14 Kasım'da yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırılarda farklı eğitim kurumlarından 6 öğrencinin yaşamını yitirdiği, 15 okulun zarar gördüğü kaydedilmişti.

(AA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.