SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukraynalı müzakereci: İstanbul mutabakatına bağlıyız

Ukrayna Halkın Hizmetkarı Partisi Başkanı David Arakhamia, "Ukrayna tarafı, Rusya Dışişleri Bakanının açıklamalarının aksine İstanbul mutabakatına bağlıdır ve tutumunu değiştirmedi." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2022 08:35
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2022 08:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ukraynalı müzakereci: İstanbul mutabakatına bağlıyız

Rusya ile müzakerelerde Ukrayna heyetinin başkanlığını yürüten Arakhamia, Rusya ile müzakerelerin çevrim içi olarak devam ettiğini açıkladı.

Arakhamia, "Ukrayna tarafı, Rusya Dışişleri Bakanının açıklamalarının aksine İstanbul mutabakatına bağlıdır ve tutumunu değiştirmedi. Tek fark, Ukrayna tarafının İstanbul mutabakatında yer almayan tüm ek hususları dikkate almamasıdır. Belki de bu, müzakere sürecinin mevcut durumunun yanlış yorumlanmasına neden oldu." ifadelerini kullandı.

Rus tarafının beyanları

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna tarafının Rusya ile İstanbul'da yaptığı müzakereler sonucunda varılan anlaşmaları reddettiğini ve müzakerelerin çıkmaza girdiğini söylemişti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna tarafının, müzakerelerde kendi tekliflerinden çekilmeye ve provokasyonlar yapmaya başladığını öne sürmüştü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.