SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünyayı değiştiren Türk kuşları: SİHA’lar

Yazının Giriş Tarihi: 28.09.2020 21:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.09.2020 21:51

Necmettin Erbakan’ın1990’lı yıllarda destek verdiği ve uzun yıllar yapılan çalışmaların ve devletin bu alanda yaptığı teşvikin sonucu olarak bugün dünyayı değiştiren bir gücümüz var. 

ABD ve İsrail’den yüksek paralar ödeyerek almak istememize rağmen Türkiye’nin elinde olmasın denilerek verilmeyen SİHA, TİHA ve İHA’ları kendisi üreten ve çok daha ileriye giden Türkiye, konvansiyonel savaş alanında kökünden bir değişikliğin kapılarını araladı. 

Önce Suriye’de ardından Libya’da düşmanın üzerine kabusgibi çöken ve dengeleri değiştiren akıllı Türk kuşları, Doğu Akdeniz’de Fransız Savaş gemilerinin de aklını almıştı. 

Ve işte milli ve yerli üretilen teknolojinin eseri olan SİHA’larımız Azerbaycan Ermenistan savaşında Ermeni cephesini yerle bir ediyor. Ermenistan ordusunun üstüne kabusgibi çöken SİHA’lar, Ermeni ordusunu adeta darmadağın etti. 

Türk SİHA’larını kullanan Azerbaycan ordusu bu ileri teknoloji ürünü silahlı araçlarla emin adımlarla 30 yıldır işgal altında olan topraklarını geri alıyor. 

Dün belli kesimlerin BİM’de satılıyor dedikleri ve drone diye itibarsızlaştırmaya çalıştıkları TİHA, SİHA ve İHA, bugün dünyayı değiştiriyor. 

İşte yerli ve milli vurgusunun ne kadar önemli olduğunu da net bir şekilde görüyoruz. Ne Türkiye ne de kardeş Azerbaycan ve diğer dost ve kardeş ülkelerin bu alanda kimseye ihtiyaçları yok. 

Bugün Azerbaycan, kimseyi bakmadan sadece Türkiye’ni arkasına alarak kendi topraklarını Ermeni terör devletinden geri almak için büyük bir operasyon yapıyor. 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin eğitip Türkiye’nin desteği ile modernize edilen ve büyük bir güç haline gelen Azerbaycan ordusu, çok şükür yıllardır devam eden işgali noktalama noktasında artık büyük adımlar atıyor. Yakında işgal altındaki topraklar anavatanları Azerbaycan’a katılacaklar. 

Savunma Sanayii’ndeki adımları Türkiye ve Türk ülküsünün geleceği için ne kadar önemli olduğunu da bir kez daha görmüş olduk.

Başımıza gelenlerin nedenini anlıyorsunuz değil mi?

Bugün bölgesinde ve dünyada büyük bir güç haline gelen ve sözünü dinleten bir Türkiye var. Ve uzun yıllardan beri biriken ve yüreğimizi burkan sorunları çözen bir ülkenin vatandaşlarıyız. 

Türkiye’nin uluslararası alan da bir çok konusu gündeme geldiğinde yapılan hatalardan, zamanında atılmayan adımlardan vs dem vurulur hep. Nedenlerine bakılmaksızın. 

En büyük nedeni önceki gün Türkiye’nin ana muhalefet partisinin genel başkan yardımcısının ağzından dökülen o kepaze cümlelerle bir kez daha ortaya çıktı. 

Bakü eski Büyükelçisi ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz tam da bir Ermeni ağzıyla “"Maalesef gelen haberlerde, Türkiye'den Azerbaycan'a silah yardımı yapıldığı ve söylentilere göre cihatçı grupların da Azerbaycan'a gönderildiği ifade ediliyor." Sözlerini söyledi, söyleyebildi. 

Yıllarca Dışişleri’nin nasıl bir zihniyete teslim edildiğini ibretle izlemiş oluyoruz. İşte Türk devletinin haklarını koruması için devleti temsilen gönderilen bir hariciyecinin Ermeni ağzıyla yaptığı açıklamalar. Bugün siyasi partide önemli bir noktada. Dün devleti temsil ediyordu. Düşünün hakkını korumayla görevli olduğu devleti ateşe atmak isteyen bu zat büyükelçilik yapmış bir kişi. 

Ama Türk milleti bu zihniyeti tanıyor ve biliyor. 

Boraltan köprüsünden Azeri kardeşlerimizi teslim ederek kurşuna dizdiren zihniyet bu. İran’la Türkiye savaşsa İran’dan yana olurum diyen zihniyet bu. Şehitler ölmez sözünden tiksinen zihniyet bu. Terörist cenazesine omuz veren, terörist leşinin ardından ağıt yakan zihniyet bu. 

CHP bu nedenle bu zihniyetten kurtulmak zorunda. Eğer bugün Mustafa Kemal Atatürk yaşıyor olsa ve devleti idare ediyor olsa ilk yapacağı iş bu zatı ipe göndermek olurdu hiç şüphesiz. 

CHP’yi Atatürk ve Türkiye düşmanı zihniyetin işgalinden kurtarmak bir güvenlik sorunu bir memleket meselesidir adeta. Her durumda Türkiye düşmanları ile aynı çizgiye gelen bu zihniyet bu topraklardan silinip atılmalı. 

CHP’nin resmi açıklaması Azerbaycan’a tam destek sağlarken genel başkan yardımcısının bu cesareti nereden bulduğu da sorgulanmalı. 

Devlet Bey aklı, Devlet bey haklı…

Ne demişti Bu Türk Tabipler Birliği için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli?

"16 Eylül’de Twitter’dan yaptığım açıklamanın sonuna kadar arkasındayım. Türk Tabipleri Birliği derhal kapatılmalıdır. Aynı zamanda dediğim şudur: Bu birliğin yöneticilerinden hesap sorulmalıdır. Diyeceğim odur ki, Türk Tabipleri Birliği corona virüsü kadar tehlikelidir. Ve gereği acilen yapılmalıdır" dedi.

Ne yaptı Türk Tabipler Birliği? 

Şebnem Korur Fincancı’yı başkan seçti. 

Kim bu Fincancı?

2012'de "Öcalan'a özgürlük platformu"nun kurucusu.

Dahası,

Soykırım destekçisi, Samanyolu tv fanatiği...

Dahası;

PKK’nın kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni…

Neydi isimleri Türk Tabipler Birliği…

Bak Allah aşkına…

Bilim insanları dimi güldürmeyin insanları…

Adı sadece Türk bu kuruluşun kendinde Türklükten zerre yok tabi.

Devlet beyin dediği gibi derhal kapatılsın…

Ama önce Türk ismini kirletmesinler derhal Trük kelimesi bunların kendi deyimleriyle örgütlerinin isminin başından  kaldırılsın ve yasaklansın…

Devlet Bey aklı, Devlet bey ne kadar haklı öyle değil mi?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.