SON DAKİKA
Hava Durumu

EBA ve evlatlar!

Yazının Giriş Tarihi: 26.09.2020 23:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.09.2020 23:52

Pandemi nedeniyle yaşadıklarımızın en üzücülerinden biri hiç şüphesiz evlatlarımızın okula gidememeleri. Okullar hüzünlü, ülkemiz hüzünlü.

Birinci sınıflar ile okul öncesi çocuklarımız kısa zaman dilimlerinde okula gidiyor ama geri kalan evlatlarımız okula, okullar evlatlarımıza hasret ta mart ayından beri.

Ne zaman okullarına kavuşacaklar bilmiyoruz. Bu süreci uzaktan eğitim sistemiyle geçirmeleri için EBA ve online eğitim devrede ancak tüm çocuklarımız bilgisayar, tablet ve televizyon şansına sahip değil.

Bu nedenle ülkemizin bir çok yerinde kampanyalar düzenleniyor. Bu evlatları online eğitimle buluşturacak bilgisayar tablet ve televizyon sağlanması için.

Zaman zaman haberlere de yansıyor uzaktan eğitim imkanına sahip olamayan evlatlar. Konunun o kadar farklı boyutları var ki.

Asgari ücretli ailelerde yanı anda 3 çocuk eğitim görüyor ve eğitim sürmesi için üç tablet bilgisayar ya da televizyon lazımken evde bir tane var örneğin ve onunla idare etmek zorundalar. Oysa öyle bir idare şekli yok.

Geçen gün bizim gazetemiz de kampanyalara destek verilmesi yönünde haberini manşetten verdi. Gerçekten böylesi bir dönemde çocukların ve ailelerinin boyunları bükük kalmaması için eğitimde bir ferdin bile feda edilmemesi için herkesin bu kampanyalara destek vermesi lazım. Bu millet olmanın insan olmanın bir gereği.

Gelin bir iyiliğe vesile olun. Bir evlada ihtiyacı olan tableti ya da bilgisayarı sağlayın. Bu hem bugüne hem geleceğe hem insanlığa yapılan iyilik olacak. Bundan daha ileri bir iyilik olabilir mi?

Türkiye için geleceğimiz için evlatlar için kimsenin boynunun bükük kalmaması için kampanyalara destek lütfen!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.