SON DAKİKA
Hava Durumu

Edebali'ye kim bedel ödetmek istiyor?

Yazının Giriş Tarihi: 05.12.2018 21:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.12.2018 21:15
05.12.2018

Yıldırım Belediyesi kurulduğu 1987 yılından bu güne hiç tartışmasız en başarılı yönetimiyle geçirdi son 5 yılı. İsmail Hakkı Edebali yönetimindeki belediye öncelikle ilçe zihinlerdeki devrimi gerçekleştirdi. Bursa’nın varoşu algısını yıktı. Modern dokunuşlarla Yıldırım için başka bir dünyanın olabileceğini gösterdi ve toplumu buna inandırdı.

Yapılacak devasa yatırımlardan daha büyük bir şeyi yani zihinlerdeki kalıpları yıktı İsmail Hakkı Edebali. Herkesin el pençe durduğu bir dönemde bir önceki başkan olan Özgen Keskin’in FETÖ’ye peşkeş çektiği kapatılan Osmangazi Üniversitesi’ni mühürleyerek teröristlere karşı savaşın öncülüğünü etti. Edebali halka dokundu. Her zaman halkın yanında oldu.

AK Parti’nin Bursa’da yerel yönetimlerde yüz akı olan İsmail Hakkı Edebali, şimdi her nedense hedef haline gelmiş durumda. Bir yıl önce Osmangazi Belediyesi Meclisi’nden istifa ederek Yıldırım İlçe Başkanlığı koltuğuna oturtulan ve bu sürede varlığı ile yokluğu anlaşılamayan Oktay Yılmaz istifa ettirilerek Edebali’nin karşısına rakip yapılıyor.



2014 seçimlerinde ampul kıran, belediye başkanlığı döneminde belediye hizmetlerinden çok popülist işleri ile akılda kalan, açtığı 2 metrekarelik sağlık ocakları ile o dönem siyasi hicivlerin sultanı olan Cüneyt Karlık ismi Edebali’yi zayıflatmak için kullanılıyor.

İsmail Hakkı Edebali’nin bunca yaptığından sonra cezalandırılması hizmeti, bunca emeği ve mücadelesinin bir cezası olmalıydı. İşte o bedel İsmail Hakkı Edebali’nin adaylığının, ikinci döneme yürüyüşünün durdurulmak istenmesiyle ödetilmeye çalışılıyor. Yazık çok yazık!

Mustafakemalpaşa’da neler oluyor?

CHP Bursa’da baş döndüren gelişmeler devam ediyor. Malum aday belirleme sürecini çok çalkantılı bir şekilde sürdüren CHP’de, aday savaşları devam ediyor. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in büyükşehir adaylığıyla birlikte ilçeleri de dizayn edeceğine yönelik algı, bugüne kadar açıklanan adayları da belirsizliğe sürüklemiş durumda. O ilçelerden biri olan Mustafakemalpaşa’da Bozbey’in sağdan gelen Orhan Alper ismine sıcak bakmadığı kulislerde konuşulurken, Alper7in de bu nedenle çalışmalara başlamadığı ve belirsizliğin sona ermesini beklediği ifade ediliyor. CHP’nin bu ilçede aday değişikliğine gitme ihtimali sıcaklığını koruyor.  AK Parti'de de ilçe başkanlığından istifa ederek aday adayı olan Mehmet Kanar'ın kendisini başkan adayı ilan etmesinin ardından çarşı karışırken, Kanar'ın çekilme eğiliminde olduğu ileri sürülüyor. İYİ Parti ise 2 dönem MHP'den meclise giren Mehmet Kul ismi ile yarışa katılmaya hazırlanıyor. MHP’nin de bu ilçede aday arayışı sürüyor.



Gemlik’te Refik Yılmaz AK Parti’nin “harakiri”si olur

Yerel seçimin en sert geçmesi beklenen ilçelerden biri de Gemlik. Tartışmalı bir şekilde Gemlik Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan ve FETÖ ilişkileri kamuoyunda aylarca tartışılan Refik Yılmaz’ın ismi yine adaylar arasında. Gemlik’te AK Parti’nin Yılmaz’ı aday göstermesi halinde elleriyle belediyeyi rakiplerine vermiş olacağı gerçeği ortadayken, böyle bir hata yapılmasının akıl tutulması olacağı değerlendiriliyor.

CHP’nin derdi Nilüfer!

Yerel seçim sürecinde hiç şüphesiz tüm CHP’lilerin ana gündemi Nilüfer. Genel Başkan Yardımcısı mezhepçi siyasetin öncülerinden Orhan Sarıbal, İl Başkanı Hüseyin Akkuş başta olmak üzere yalardır Bozbey’in koltuğuna aday olmak için çaba harcıyor, ittifaklar kuruyor. Ancak Büyükşehir hamlesiyle gücü eline geçiren Bozbey, Nilüfer adayını da belirleme noktasında etkili olma çekini genel merkezden aldı. İşte önceki gün yapılan toplantıdan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey Başkan Yardımcısı Turgay Erdem'e "adayım sensin!" demiş! Bozbey’in Ankara’ya Erdem ve Gürhan Akdoğan isimlerini önereceği iddia ediliyor. Dr. Ceyhun İrgil seçeneği de masada. İrgil’in ikna olması durumunda Nilüfer adayının o olması da güçlü bir seçenek.



ÇGD ve ödülleri…

Çağdaş Gazeteciler Derneği düzenlediği ödül organizasyonunda Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a kent savunma ödülü verdi. Bu ödül neden verildi? Türkyılmaz’a antik kent üzerinde yıllar önce yapılan ve sonrasında Kipa’nın çekilmesiyle Özdilek tarafından satın alınan AVM’nin işletmeye açılmasını protesto ettiği için. Oysa eğer Bursa’da bir kent savunması ödülü verilecekse bunu tartışmasız en çok hak eden isim MHP Osmangazi Meclisi Grup Sözcüsü Cemil Aydın olmalıydı. Aydın, yıllardır Bursa’nın tarihi değerleri başta olmak üzere kentin her alanda korunması için büyük bir mücadele veriyor. Üstelik öyle 3-5 kamera çağırıp yapmacık çıkışlarla değil. İnanarak ve azimle. Hayri Türkyılmaz ise 5 yıldır kılını kıpırdatmadığı AVM için tam açılışının yapılacağı sırada sözüm ona solculara göz kırpmaktan başka amacı olmayan protesto gösterisi ile ÇGD’den ödül aldı. Üstelik Türkyılmaz asıl antik kentin olduğu alanda 18 uygulaması ve 10c uygulaması yaparak 4 kat imar vermişken. Toplumu algı ile aldatmak, ödül ile kandırmak mümkün değil ve bunlar nafile çabalar… ÇGD’nin de kendisini ciddi anlamda sorgulamasında yarar var!

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.