SON DAKİKA
Hava Durumu

2016 KPSS'de İki Soru İptal Edildi

ÖSYM, 2016 KPSS'de eğitim bilimleri temel soru kitapçığında yer alan 63. soru ve genel yetenek Türkçe testindeki 11. s

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 18:57
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 19:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
2016 KPSS'de İki Soru İptal Edildi
ÖSYM, 2016 KPSS'de eğitim bilimleri temel soru kitapçığında yer alan 63. soru ve genel yetenek Türkçe testindeki 11. sorunun iptal edilmesine karar verildiğini duyurdu.
 

 

 

2016 KPSS lisans (genel yetenek-genel kültür, eğitim bilimleri), KPSS lisans (alan bilgisi) sınav sonuçları açıklandı. Adaylar, sonuçları ÖSYM'nin "https: //sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden öğrenebilecek. Bu kapsamdaÖSYM'nin internet sitesinden bir duyuru yapıldı. Açıklamaya göre, 2016 KPSS'de 2 soru da iptal edildi.

SONUÇLAR AÇIKLANDI

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, 22 Mayıs 2016'da yapılan 2016-KPSS lisans (genel yetenek-genel kültür, eğitim bilimleri) ile 29 Mayıs 2016'da gerçekleşen 2016-KPSS lisans (alan bilgisi) sonuçlarının açıklandığı bildirildi.

2016-KPSS lisans genel yetenek-genel kültür, eğitim bilimlerine ait madde analizlerinin incelendiği, cevap anahtarlarının kontrollerinin tamamlandığı, itirazların bilimsel açıdan değerlendirildiği ifade edildi.

EĞİTİM BİLİMLER VE TÜRKÇE SORULARINDA 2 İPTAL

Bu kapsamda, ÖSYM Yönetim Kurulu kararı gereği, eğitim bilimleri temel soru kitapçığında yer alan 63. soru ve genel yetenek Türkçe testindeki 11. sorunun iptal edilmesine karar verildiği duyuruldu.

CEVAP VEREN ADAYLARINKİ DOĞRU KABUL EDİLDİ

İptal edilen soruların, ilgili testte en az bir cevabı bulunan tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilerek değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı kaydedildi.

SONUÇ BELGESİ ADAYLARA GÖNDERİLMEYECEK

KPSS sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adaylara gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarına, ÖSYM'nin "https: //sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ulaşabilecek.

 

 

Kaynak:Haberler.com

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.