SON DAKİKA
Hava Durumu

40 BİN ÖĞRENCİ AYNI ANDA İP ATLADI

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2014 18:26
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2014 19:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
40 BİN ÖĞRENCİ AYNI ANDA İP ATLADI
Bursa'da 40 bin öğrenci aynı anda ip atladı. Nilüfer ilçesindeki bütün ilköğretim okullarının öğrencileri, 2014'ün sağlık yılı ilan edilmesiyle dolayısıyla aynı anda ip atlayarak dans etti.
"Nilüfer İp Atlıyor" sloganıyla yürütülen kampanyada öğrenciler sene sonuna kadar öğleden sonraki ilk teneffüste müzik eşliğinde ip atlayacak. Nilüfer genelinde 66 okuldan 40 bin öğrenci, Canaydın İlköğretim Okulu'nda ise 280 birinci sınıf öğrencisi ip atlıyor. 2014 öğretim yılı sonuna kadar, her gün aynı saatte düzenlenecek olan etkinlikte, ip atlamaya çalışan minik öğrenciler eğlenceli anlar yaşadı. Bol bol dans eden minikler renkli görüntüler oluşturdu.
Projeyi gelecek sene de devam ettirmek ve öğrencilere hareketli ve sağlıklı bir yaşama alışkanlığı kazandırmak istediklerini ifade eden Nilüfer Toplum Sağlığı Merkezi sorumlusu Dr. Oya Söylemez, "2014 yılı Sağlık Bakanlığı tarafından "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" olarak ilan edildi. Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç'ın önderliğinde ilçemizdeki bütün resmi kurumlarının dahil olduğu projemizi yürütüyoruz. "Hareketli Nilüfer, Hareketli Ofisler" etkinliğimizden yola çıktık. Bugün de "Hareketli Nilüfer İp Atlıyor" etkinliğimizi yapıyoruz. Nilüfer ilçesinde tüm ilköğretim okulları öğleden sonraki ilk teneffüslerinde ip atlıyor. Sağlık Bakanlığı'nın müzikleri eşliğinde öğrencilerimizle beraber ip atlayıp dans edeceğiz. 2014 yılını hareketli bir yıl olarak geçireceğiz" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.