SON DAKİKA
Hava Durumu

Afet eğitiminde öğrencilere Japon tecrübesi aktarılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında yapılan işbirliği kapsamında Bursa’da öğrencile

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2013 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2013 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında yapılan işbirliği kapsamında Bursa’da öğrencilere afet eğitimi verilecek. 


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında 2010 yılında başlayan 'Okul Tabanlı Afet Eğitimi Projesi' devam ediyor.

Bursa, Balıkesir, Bolu, Sakarya, Çanakkale, Düzce, İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ ve Yalova’da 80 pilot okulu kapsayan proje kapsamında Bursa’ya gelen JICA Afet Yönetim Uzmanı Fumio Kaneko, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’ı makamında ziyaret etti.

Deprem felaketlerinden dolayı büyük acılar yaşayan Türkiye ve Japonya arasındaki afet eğitim projelerini çok önemsediğini belirten Atilla Gülsar, “Depremin zararlarını en aza indirmenin, insanları depreme karşı eğitmekle mümkün olacağına inanıyorum. Bu tür projeler, insanlarda deprem bilinci oluşmasında önemli bir yol gösterici olacaktır.” dedi. Afetin ne zaman geleceğinin belli olmadığını vurgulayan Atilla Gülsar, bu projeyle de deneyimli ülke olan Japonya’nın tecrübelerinden yararlanıldığını sözlerine ekledi.

Türk-Japon dostluğuna dikkat çeken JICA Afet Yönetim Uzmanı Fumio Kaneko da Bursa ziyaretinde afet yönetim planlarını paylaşarak çeşitli tatbikatlar yapacaklarını belirtti.

Deprem haftası nedeniyle Bursa’ya gelen heyete, geçtiğimiz Ocak ayında Japonya’ya giderek 15 gün süreyle eğitim alan formatörler Cezmi Kıyışkan ve Fatih Güler eşlik edecek. Bir hafta devam edecek çalışmalar kapsamında okulları ziyaretin yanı sıra çeşitli tatbikatlar yapılarak afet yönetimi hakkında bilgi alışverişinde bulunulacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.